Feestje voor Zuid-Limburgse hotels

Kruisherenhotel en Vaalsbroek door naar halve finale Dutch Hotel Award

Auteur: Maarten van Laarhoven
Vrijdag 21 april 2017

Twee van de drie Zuid-Limburgse hotels die onlangs werden genomineerd voor de Dutch Hotel Award (DHA), gaan door naar de halve finale van de strijd om de prestigieuze hotelprijs. Het zijn: het Kruisherenhotel in Maastricht en Bilderberg Kasteel Vaalsbroek in Vaals. De derde Limburgse genomineerde: Trash de Luxe is afgevallen.

Kruisherenhotel Maastricht

Bilderberg Kasteel Vaalsbroek 

De Dutch Hotel Award (DHA) is een prijs die jaarlijks – dit jaar voor de veertiende keer - wordt uitgereikt voor het meest inspirerende of vernieuwende hotelconcept. Van de aanvankelijk tien genomineerden gingen er uiteindelijk zes door naar de volgende ronde. De bedoeling was dat het er vijf zouden zijn, maar twee hotels haalden precies dezelfde score.

Het Kruisherenhotel en Kasteel Vaalsbroek gaan in de halve finale de strijd aan met het Paleis Hotel (‘het hotel voor een koninklijke ervaring’) in het Haagse Hofkwartier naast Paleis Noordeinde, het beroemde Grand Hotel Krasnapolsky aan de Dam in Amsterdam, Landgoed De Wilmersberg in Lutte en Suitehotel Pincoffs in Rotterdam.

Het thema van de Dutch Hotel Award 2017 is ‘What’s your story?’. De organisatie laat zoekt dit keer ‘naar de mooiste hotelverhalen en de teams die dat verhaal op de meest originele manier weten te implementeren in hun operatie.’

Volgens Misset Horeca, dat het juryrapport heeft ingezien, kenschetst de jury van de Dutch Hotel Award het Kruisherenhotel als een ‘Prachtig visitekaartje van een gedreven team met een missie’. Het team van Vaalsbroek wordt als ‘traditioneel, eerlijk en warm’ bestempeld.


Kruisherenhotel Maastricht 


Bilderberg Kasteel Vaalsbroek 

De zes halve finalisten krijgen de kans zich op 15 mei in een pitch te presenteren aan de jury. Deze kiest vervolgens drie finalisten. Zij krijgen op 9 juni bezoek van hun beoordelaars.  

De Dutch Hotel Award geldt in de Nederlandse hotelbranche als een belangrijke prijs. Het winnende bedrijf kan een jaar lang met trots stellen dat het volgens branchegenoten over het meest bijzondere hotelconcept van Nederland beschikt.

Limburg scoort overigens goed als het gaat om bijzondere hotelconcepten met een verhaal. In het verleden wisten Hotel Beaumont in Maastricht (2005) en Château St. Gerlach in Valkenburg (2007) de eerste plaats binnen te slepen.

Wat het winnen van de prijs met je zaak kan doen, werd in 2011 op treffende wijze beschreven door de Maastrichtse horecaondernemer Rino Soeters. Zijn Townhouse Designhotel Maastricht ging in dat jaar met de felbegeerde onderscheiding naar huis. ,,De reacties waren hartverwarmend en overweldigend. Juist in tijden van economische malaise levert het winnen van de Dutch Hotel Award een enorme boost. Onze medewerkers waren en zijn allemaal apetrots. Iedereen moest het weten. Zelfs de burgemeester van Maastricht bracht zijn felicitaties over; ook hij was trots dat de fel begeerde Award in zijn stad was terechtgekomen.”

Lees ook