Fusie uitvaartbranche levert extra banen op

Uitvaartverzorger Sassen Dielemans Dickhaut gaat samen met Yarden

Auteur: Maarten van Laarhoven
Donderdag 13 april 2017

Een feestelijke ontwikkeling in de uitvaartbranche in Zuid-Limburg, in elk geval een waarbij het glas geheven werd. Het Maastrichtse Sassen Dielemans Dickhaut uitvaartverzorgers is met ingang van gisteren gefuseerd met Yarden. Deze laatste organisatie, een vereniging met een hoofkantoor in Almere, is met bijna 1 miljoen leden, 900 werknemers en 200 vrijwilligers een van de grootste uitvaartondernemingen van Nederland. De twee partijen voerden al lange tijd gesprekken met elkaar.

Extra banen
De fusie zorgt samen met de vergevorderde plannen van Yarden voor de bouw van een crematorium en een uitvaartcentrum in het monumentale pand de Weerterhof in Meerssen, voor een sterke positie op het gebied van uitvaart in Maastricht en omstreken. ,,Een goed en waardig afscheid wordt door de fusie voor nog meer mensen in deze regio bereikbaar. De fusie gaat naar alle waarschijnlijkheid extra banen opleveren”, laten beide partners weten in een persverklaring.

Voor de twee organisaties biedt het samengaan grote voordelen. ,,De samenwerking gaat ons efficiency- en schaalvoordelen opleveren”, zegt Branko Reinders, directeur Sassen Dielemans Dickhaut. ,,Met name op de gebieden innovatie en marketing kunnen wij meeliften op het succes van Yarden, terwijl we wel onder onze lokaal sterke naam actief blijven. Wij zijn er daarom van overtuigd dat de fusie voor alle betrokkenen positief is.’

Landelijke dekking          
Voor Yarden Uitvaartverzorging zijn de voordelen eveneens evident. ,,Yarden streeft naar een landelijke dekking om iedereen in Nederland een passend afscheid te kunnen geven”, zegt directeur Sabrina Franken. ,,Sassen Dielemans Dickhaut heeft veel kennis van de Maastrichtse markt en heeft drie strategisch gelegen vestigingen. Deze sterke positie in Maastricht en omstreken en de kwalitatieve uitstraling van Sassen Dielemans Dickhaut zijn voor ons erg aantrekkelijk.”

Yarden heeft verspreid over heel Nederland 41 uitvaartcentra, 24 crematoria en 9 begraafplaatsen. Sassen Dielemans Dickhaut Uitvaartverzorgers is een oer-Maastrichts bedrijf dat al ruim 145 jaar een begrip is in Maastricht en Zuid-Limburg.

Lees ook

Bestel nu de Chapeau op Ipad of telefoon!

Ipad versie bestellen

Instagram

Bekijk de laatste #chapeaumagazine feeds op onze instagram

Bekijk onze instagram