Geïnspireerd netwerken tijdens CONNECTED

[fotoverslag] Bedrijfsleven Noord-Limburg verzamelt zich in Maaspoort

Auteur: Maarten van Laarhoven
Woensdag 12 april 2017


In De Maaspoort in Venlo verzamelden zich gisteren honderden beslissers uit het bedrijfsleven in Noord-Limburg (ook de overheid en het onderwijs waren ruim vertegenwoordigd), voor de tweede editie van CONNECTED. Het kennis-, inspiratie- en netwerkevenement stond dit keer geheel in het teken van innovatie en duurzaamheid. 

Naast het plenaire programma waren er seminars, workshops, paneldiscussies en rondetafelgesprekken over trends en ontwikkelingen in Noord-Limburg.

Onderwerpen die aan bod kwamen waren onder andere de ontwikkelingen op de Brightlands Greenport Venlo Campus, de verbinding tussen studenten en bedrijfsleven en trends in de industrie, logistiek en agri/food. Daarnaast kwamen voorbeelden van succesvolle innovatieprojecten aan de orde. Er was een ‘netwerkplein’ en een innovatiemarkt, waar zowel start-ups en multinationals hun laatste noviteiten presenteerden.

De bijeenkomst werd geopend met een keynote van inspirator en trendwatcher Menno Lanting, expert op het gebied van de impact van de snel veranderende wereld op leiderschap en innovatie.

Zijn sessie met de titel 'Olietankers en Speedboten' ging onder meer over de manier waarop een organisatie wendbaar kan blijven in een tijd dat ontwikkelingen elkaar razendsnel opvolgen. Voor het gelijknamige boek dat hij erover schreef, interviewde hij wereldwijd 100 inspirerende en innovatieve ondernemers.

In het kader van de thema's innovatie en duurzaamheid heeft Michel Weijers, directeur van het C2CExpoLab in Venlo, een lezing gegeven over het toepassen van cradle to cradle en duurzaamheid in de eigen organisatie.

Lees ook