Feestelijke presentatie TEFAF-nummer Chapeau

Videoverslag

Woensdag 8 maart 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Galerie Post + Garcia aan de Avenue Céramique in Maastricht is maandagavond het nieuwe nummer van Chapeau Magazine ten doop gehouden. De zogeheten TEFAF-editie van het Magazine over het goede leven in de Euregio omvat ruim 240 pagina’s. Zoals de naam al aangeeft staat het blad voor een belangrijk deel in het teken van de grootste en belangrijkste kunstbeurs ter wereld en kunst in het algemeen.

TEFAF, die komende donderdag opent met de gebruikelijke preview  en vrijdag opengaat voor het grote publiek, wordt voor de dertigste keer gehouden, voor Chapeau een reden om uitgebreid stil te staan bij de toekomst van het wereldevenement. Hoofdredacteur Jo Cortenraedt van Chapeau, dat dit jaar twintig jaar bestaat, bracht samen met foto Hugo Thomassen een bezoek aan een aantal Amsterdamse kunsthandelaars die de komende week weken in Maastricht aanwezig zijn. In de rubriek ziel en zaligheid vertelt de veelgeprezen kunstenares Désirée Tonnaer haar verhaal. De TEFAF-editie ligt vanaf donderdag in de winkel.

In Galerie Post + Garcia werden maandagavond de eerste exemplaren symbolisch overhandigd aan galeriehoudster Paloma Garcia, Désirée Tonnaer en burgemeester Jos Som van Kerkrade. In zijn gemeente verrijst in de zomer van dit jaar een 11 meter hoog beeld van de wereldberoemde Spaanse kunstenaar Juan Garcia Ripollés (84), niet geheel toevallig ook de vader van galeriehoudster Paloma Garcia, wier levensverhaal ook in de nieuwe Chapeau beschreven staat.

De kleurrijke Ripollés werd gisteren tijdens de presentatie kort voorgesteld aan het publiek. Zijn werk is de komende weken te bewonderen – en te koop – in de galerie.

Lees ook

Bestel nu de Chapeau op Ipad of telefoon!

Ipad versie bestellen

Instagram

Bekijk de laatste #chapeaumagazine feeds op onze instagram

Bekijk onze instagram