Altermezzo en Zoethout treden toe tot JRE België

Lidmaatschap mooie opsteker voor Limburgse restaurants

Auteur: Maarten van Laarhoven en Jempi Welkenhuyzen
Woensdag 8 maart 2017

Jeunes Restaurateurs (JRE) België heeft sinds deze week vier nieuwe leden, waarvan er twee in Belgisch-Limburg zijn gevestigd. De vier nieuwkomers werden maandag officieel opgenomen in de internationale club van jonge veelbelovende restaurateurs. Dat gebeurde tijdens de Algemene Vergadering van de Belgische afdeling van JRE, die plaatsvond in restaurant Zoethout in het Belgisch-Limburgse Wellen, niet geheel toevallig een van de twee nieuwe Limburgse leden. 

JRE België maakt onderdeel uit van een internationale organisatie die is vertegenwoordigd in zeventien Europese landen, waaronder ook Nederland. Wie zich wil aansluiten bij JRE moet voldoen aan een aantal eisen. Zo moeten de chef bereid zijn om onderling kennis uit te wisselen. Verder is een aanbeveling van ten minste twee andere leden van de vereniging nodig, waardoor een hoge kwaliteit gegarandeerd is.

De vier nieuwe Belgische leden zijn behalve Laurens Snykers van Zoethout in Wellen David Grosdent van L’Envie (Zwevegem, West-Vlaanderen), Didier Bourdeaux van Maison D. (Ronse, Oost-Vlaanderen) en Jo Grootaers van Altermezzo (Tongeren). De nieuwkomers mochten zich al meteen bewijzen tijdens een walking diner voor pers, sponsors en eigen leden. Culinaire hoogstandjes passeerden de revue, waaronder gerechtjes op basis van foie gras, forel en steenbolk. Dat alles gelardeerd met mooie wijnen.

,,2017 wordt een mooi jaar voor JRE", verzekerde voorzitter Steven Dehaeze Jeunes Restaurateurs België. ,,We blijven constant op zoek naar jonge wolven, waarvan ik overtuigd ben dat de restaurantgidsen hun talent zullen spotten. Ook stellen we dit jaar de kaart samen met enkele tophotels in Zanzibar en de Malediven, waar we in het kader van een groot Europees project met enkele chefs zijn uitgenodigd."

De jonge chef Jo Grootaers van Altermezzo in Tongeren liet weten dat hij dolgelukkig is met het lidmaatschap van JRE. ,,De bedoeling is om een breder en juister publiek aan te trekken. Net zoals GaultMillau of Michelin is ook JRE een zoekreferentie voor vele gastronomen die op zoek zijn naar een verfijnd restaurant."

In Nederlands-Limburg zijn na de recente sluiting van restautant Jérôme in Valkenburg nog vier restaurants lid van JRE: De Beejekurf in Venray, Bretelli in Weert, One in Roermond en Rantrée in Maastricht.

Foto's Jempi Welkenhuyzen 

Lees ook