Hotelschool Hasselt wint PreuveneAward

Sligro Maastricht toneel van spannende kookwedstrijd

Auteur: Maarten van Laarhoven
Woensdag 22 maart 2017

Studenten van zes hotelscholen uit de Belgisch-Nederlandse grensregio hebben gisteren voor de zeventiende keer gestreden om de PreuveneAward. De prijs wordt uitgereikt door ‘t Struyskommitee, de organisatie van ’t Preuvenemint, dat dit jaar voor de 36e keer gehouden wordt. De overall prijs - inclusief wisselbeker - werd dit jaar in de wacht gesleept door Hotelschool Hasselt.

Onder toeziend oog van een deskundige jury, bereidden en serveerden de studenten in de vestiging van Sligro in de Beatrixhaven in Maastricht diverse gerechten. De jury bestond uit juryvoorzitter Peter Harkema (directeur en gastheer van restaurant Château Neercanne), Loek Bastin (sommelier La Butte aux Bois in Lanaken), Jeroen Trimbos (chefkok bij Parkhotel Valkenburg), Wouter van Hoof (executive chef van Hoeve Roosbeek in Zepperen) en Pascal Rouwette (Eigenaar van Taverne in de Smidse).

Bruisende locatie en uitdagende opzet
De studenten werkten aan de hand van een ‘black-box formule’, waarbij ze er pas aan het begin van de kookwedstrijd achter kwamen met welke voorjaarsingrediënten zij moesten koken. Een spannende uitdaging die kennis van zaken en creativiteit vereist.

 Met succes brachten de studenten in twee gangen de lente op tafel, begeleid met passende wijnen. De gerechten werden aan de genodigde gasten geserveerd op de Foodafdeling van Sligro, dat deels was ingericht als pop-up restaurant. Het winkelend publiek kon meekijken met de verrichtingen van de studenten, wat zorgde voor extra spanning.

De prijsuitreiking vond plaats tijdens de aansluitende door ‘t Struyskommitee georganiseerde netwerkwerkborrel.

Uitslag
Naast de overall prijs, werden er ook individuele prijzen uitgereikt. Bij de witte brigade ging de eerste prijs naar Carly Pinckers van Hotelschool Hasselt, de tweede prijs naar Rens van Straaten van het Signa College Venlo en de derde prijs naar Lisa Pieterse van het Summa College Eindhoven.

Bij de zwarte brigade ging de eerste prijs naar Robin Janssen van Hotelschool Hasselt, de tweede prijs naar Alix Oyen van het Signa College Venlo en de derde prijs naar Kjenta Stroobrant van Hotelschool Herk-de-Stad.

 

Lees ook