Christ Maastricht feestelijk geopend

Luxe juweliersketen begint Nederlandse opmars in Limburg

Auteur: Maarten van Laarhoven
Donderdag 30 maart 2017


De Maastrichtse binnenstad maakt alweer een tijdje een heropleving door als het gaat om nieuwe winkel- en restaurantconcepten. Vanmorgen om 10 uur was het de beurt aan Christ Juwelery & Watches, een vooraanstaande Duitse juweliersketen. Het eerste Nederlandse filiaal – gevestigd aan de Maastrichter Brugstraat in Maastricht (pal tegenover de hoofdingang van de Bijenkorf) – werd vanmorgen feestelijk geopend door wethouder John Aarts (VVD, Economische Zaken).

De juweliersketen, die in 1863 werd opgericht in Frankfurt, heeft inmiddels 220 vestigingen op A1-locaties verspreid over Duitsland en Oostenrijk. Er werken in totaal zo’n 2400 medewerkers.

Christ pakt de stap over de Nederlandse grens voortvarend aan: over enkele weken wordt in Amstelveen een tweede zaak geopend. Binnenkort worden er ook filialen geopend op bijzondere plekken in andere Nederlandse steden.

Christ is in Duitsland marktleider als het gaat om juwelen en horloges die vallen in de categorie ‘betaalbare luxe’.

Foto’s Luc Hommes

Lees ook