Livin’Lanaken toont mooie kanten van het leven

Burgemeester Keulen breekt lans voor ideale woonplaats

Vrijdag 17 maart 2017

Dat het in Lanaken goed toeven is, blijkt elk jaar opnieuw als de Quote 500 verschijnt. In het overzicht van Nederlanders die beschikken over vermogens van vele miljoenen prijkt steevast een groepje ondernemers dat om uiteenlopende redenen de wijk naar deze Belgische buurgemeente van Maastricht genomen heeft. De gezamenlijke leden van dit groepje waren volgens het veelgelezen zakenblad een paar jaar geleden nog goed voor een paar miljard.

Maar ook voor wie nou niet direct kan pochen met een paar miljoen op zijn bankrekening, heeft de grensplaats veel te bieden, vindt burgemeester Marino Keulen. ,,Lanaken is een mooie gemeente met veel groen. Door de nabijheid van Maastricht hebben onze inwoners werkelijk alles binnen handbereik: groen en rust, jobs en verzorging, ontspanning, ja zelfs een universiteit. Al deze troeven maken wonen in Lanaken heel aantrekkelijk”, aldus Lanakens eerste burger.

Om te onderstepen hoe aantrekkelijk Lanaken wel niet is, wordt op 30 april Livin’Lanaken gehouden, volgens de organisatie ‘de eerste happening in België waar je kan proeven en beleven hoe aangenaam wonen het is in Lanaken’. De manifestatie, waar diverse projectontwikkelaars en makelaars het huidige en toekomstige woonaanbod in Lanaken presenteren en desgewenst een toelichting geven, vindt plaats in het Cultureel Centrum van Lanaken (Aan de Engelse hof 10) en is geopend van 13 tot 19 uur. Om nog eens extra duidelijk te maken goed het leven in Lanaken, is gezorgd voor een champagnebar en ginbar. Daarnaast kan het publiek kennismaken met diverse streekproducten

,, Livin’Lanaken zorgt voor een positive vibe voor jong en oud in onze gemeente”, als schepen (wethouder) van Ruimtelijke Ordening Sofie Martens. We proberen op een vernieuwende manier iedereen te informeren over Lanaken als (toekomstige) thuisbasis.”

Het evenement is gratis toegankelijk.

Lees ook