Meer licht op Beethoven

ChapeauWin! Concertkaarten

Dinsdag 21 maart 2017

Hij is natuurlijk een van de allergrootste componisten aller tijden, Ludwig von Beethoven. In dit concert kunt u luisteren naar zijn Ouverture Coriolan en zijn Vierde Symfonie. Maar de verrassing van de avond is ongetwijfeld het Vioolconcert van Franz Clement, een goede vriend van Beethoven. Dit prachtige werk van Clement was voor Beethoven zelfs de aanleiding om zijn eigen Vioolconcert te schrijven. Doe mee met de prijsprijs en maak kans op kaarten voor dit concert in de prachtige ambiance van Theater aan het Vrijthof.

De dirigent tijdens dit concert is Reinhard Goebel, een van de grootmeesters van de historische uitvoeringsprak-tijk. Hij schreef geschiedenis met het in 1973 opgerichte Musica Antiqua Köln en onderscheidt zich sinds de jaren negentig als een topdirigent die de klassieken net dat beetje extra geeft met swingende uitvoeringen en boeiende pro-gramma’s. Goebel neemt de Duits Russische violiste Alina Pogostkina mee. Zij werkte al samen met Gustavo Dudamel en andere grote dirigenten en wordt geroemd om haar ‘subtiele spel en oor voor detail’.

Win kaarten voor dit concertDe philharmonie zuidnederland geeft 10 x 2 kaarten weg voor dit concert op vrijdag 24 maart om 20.00 uur in Theater aan het Vrijthof. Om kans te maken op deze kaarten stuurt u uiterlijk zondag 19 maart een mailtje naar: win@philharmoniezuidnederland.nl. Daarin vermeldt u uw naam en adresgegevens en geeft u antwoord op de vraag; Wat de voornaam is van componist Clement die het Vioolconcert schreef?

Lees ook