Het wielerseizoen gaat van start

Volop genieten van de koers bij L1

Vrijdag 31 maart 2017

Sprinters en klimmers. Kopmannen en knechten. Vrienden en verraders. Heroïsche triomfen én smartelijke nederlagen. De koers heeft het allemaal. L1 laat je er weer een wielerseizoen lang van meegenieten.

‘Wielerkoersen zijn als het leven. Kleurrijk. Vol passie en emotie. Je wordt erin meegezogen. Ruikt het zweet. Voelt de pijn. Ontdekt de ware betekenis van grinta. Koersen is sport én emotie. Dat maakt een wielerwedstrijd zo mooi om naar te kijken’, vindt Sander Kleikers, programmamaker en presentator bij L1.

Volta Limburg Classic
L1 opent het wielerseizoen op 1 april met de Volta Limburg Classic. Sander: ‘BMC Racing en de Lotto NL-Jumboploeg zijn twee van de grote ploegen die aan de start staan van deze koers waar veel grote namen in meerijden. L1 volgt deze koers live. En daarin zijn we als omroep uniek.’

Amstel Gold Race
Op zondag 16 april wordt de 52e Amstel Gold Race verreden. Sander: ‘Een bijzondere editie dit keer. De dames elitewedstrijd wordt namelijk op dezelfde dag gereden. L1 zendt de ploegenpresentatie en de start op de Markt in Maastricht exclusief live uit. Wielerliefhebbers kunnen hun tv dus al om 9 uur ’s ochtend aanzetten en de koers de hele dag via onze zender volgen. Vanaf 17.30 uur brengen we interviews en analyses over de wedstrijd vanaf de eindstreep. De Amstel Gold Race is één van die wielerevenementen waarmee we een echte aanvulling zijn op de landelijke zenders. Geen enkele zender brengt deze koers zo volledig in beeld. We zien die dag dan ook gigantische pieken van Nederlandse en Belgische kijkers die ons via digitale tv en onze live stream volgen.’

Tour de L1mbourg
Als op 1 juli dé Tourkaravaan in Düsseldorf start, begint L1 weer met de Tour de L1mbourg, een dagelijks wielerprogramma op steeds een nieuwe locatie in Limburg. Sander: ‘Voormalig wielrenner, meesterknecht Gert Jakobs, is dan onze vaste analyticus. Natuurlijk volgen we onze Limburgse wielerhelden in de Tour de France en elke avond weer schuiven er interessante tafelgasten aan op de mooiste plekjes in Limburg. ’

In de kopgroep
Ook de Eneco Tour – die dit jaar onder een nieuwe naam verreden wordt – komt twee weken na de Tour elke dag rechtstreeks op L1. Sander: ‘Net als bij de Volta Limburg Classic is mijn voormalige wielerheld Erik Breukink mijn vaste co-commentator. Ook voor deze koers zit je bij L1 in de kopgroep!’

www.L1.nl/wielrennen

Lees ook