Eigentijds Chinees porselein op KiV

Hoogwaardige kunst op Château Sint Gerlach

Auteur: Maarten van Laarhoven
Donderdag 9 maart 2017

Komende zaterdag gaat in de gemeente Valkenburg voor de tiende keer de kunstmanifestatie KiV van start. KiV staat voor Kunst in Valkenburg, een unieke en exclusieve jaarlijks terugkerende kunstexpositie in het heiligdom van de Gerlachusparochie en op het landgoed van Château St. Gerlach. Kunstliefhebbers en andere belangstellenden kunnen er in de maand maart binnen (KiV Inside) en van maart tot en met september buiten (KiV Outside) werk bewonderen van totaal verschillende kunstaanbieders: Marx & Marx Limburgse Kunst, Galerie & Beeldentuin Giardino en enkele gastexposanten.

Het Landgoed van Château St. Gerlach is recent uitgebreid met het St. Gerlach Paviljoen & Kasteelhoeve. Ook in het Paviljoen is al kunst te bewonderen van de twee initiatiefnemers van KiV. Speciale aandacht gaat uit naar het kunstwerk ‘De Poort’ van de Amsterdamse kunstenares Saskia Pfaeltzer. Het werk bestaat uit twee grote (Chinees) porseleinen zuilen op gebeeldhouwde houten voeten.

KiV is onder kunstliefhebbers inmiddels een begrip. De organisatie hoopt ook in 2017 weer duizenden bezoekers te ontvangen. Zij kunnen rekenen op een groot aanbod aan exclusieve en hoogwaardige beelden en schilderijen van gerenommeerde kunstenaars in binnen- en buitenland. Onder meer vanwege de jaarlijkse kunstbeurs TEFAF staat in maart heel Zuid-Limburg in het teken van kunst. TEFAF trekt vele tienduizenden liefhebbers uit binnen- en buitenland naar Zuid-Limburg en daarmee ook naar KiV 2017.

Lees ook