Feestelijke presentatie TEFAF-editie Chapeau

Wereldberoemde kunstenaar Ripollés geeft kleur aan bijeenkomst

Auteur: Maarten van Laarhoven
Dinsdag 7 maart 2017


Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Galerie Post + Garcia aan de Avenue Céramique in Maastricht is maandagavond het nieuwe nummer van Chapeau Magazine ten doop gehouden. De zogeheten TEFAF-editie van het 'Magazine over het goede leven in Limburg en de Euregio' omvat ruim 240 pagina’s. Zoals de term TEFAF-editie al aangeeft staat het blad voor een belangrijk deel in het teken van de grootste en belangrijkste kunstbeurs ter wereld en kunst in het algemeen.

TEFAF, die komende donderdag opent met de gebruikelijke preview en vrijdag opengaat voor het grote publiek, wordt voor de dertigste keer gehouden, voor Chapeau een reden om uitgebreid stil te staan bij de toekomst van het wereldevenement. Hoofdredacteur Jo Cortenraedt van Chapeau - dat dit jaar twintig jaar bestaat - bracht samen met foto Hugo Thomassen een bezoek aan een aantal Amsterdamse kunsthandelaars die de komende weken op de beurs in Maastricht aanwezig zijn. In de rubriek Ziel en Zaligheid vertelt de veelgeprezen kunstenares Désirée Tonnaer haar verhaal. De TEFAF-editie ligt vanaf donderdag in de winkel.

In Galerie Post + Garcia werden maandagavond de eerste exemplaren van de nieuwe Chapeau symbolisch overhandigd aan galeriehoudster Paloma Garcia, Désirée Tonnaer en burgemeester Jos Som van Kerkrade. In zijn gemeente verrijst in de zomer van dit jaar een 11 meter hoog beeld van de wereldberoemde Spaanse kunstenaar Juan Garcia Ripollés (84), niet geheel toevallig ook de vader van galeriehoudster Paloma Garcia, wier levensverhaal ook in deze editie van Chapeau beschreven staat.

De kleurrijke Ripollés werd gisteren tijdens de presentatie kort voorgesteld aan het publiek. Zijn eveneens kleurrijke werk is de komende weken te bewonderen – en te koop – in de galerie. 

Foto's Frits Widdershoven

Lees ook