Sylvi Schiller exposeert ‘Art-eco’ bij FLO

Jonge kunstenares uit Dresden verrast met eigenzinnige werken

Auteur: Maarten van Laarhoven
Woensdag 8 maart 2017

Op vele tientallen plekken in Maastricht en daarbuiten zijn de komende weken in het kader van de kunstbeurs TEFAF bijzondere tentoonstellingen te zien. Een van deze exposities is ingericht op de begane grond van het Hampshire Designhotel en in de pal daarnaast gelegen Brasserie FLO. Het gaat om werken van de uit Dresden afkomstige kunstenares Sylvi Schiller. Zij staat bekend om haar creaties van metalen, hout, steen en gerecyclede objecten. Bij het creëren van deze ‘Art-eco’, worden uiteenlopende materialen met elkaar gecombineerd, met zeer onconventionele creaties als resultaat.

Een selectie van Sylvi’s topstukken wordt tot en met 30 april getoond aan de gasten van het hotel en het restaurant. Speciaal voor deze gelegenheid heeft ze een aantal nieuwe creaties gemaakt die qua materiaal en kleurstelling goed passen in het decor van het hotel en de brasserie.

Tijdens het traditionele TEFAF-persdiner op 9 maart, waar tientallen journalisten uit de hele wereld aanschuiven, legt Sylvi, samen met de genodigden, de basis voor een gezamenlijk kunstwerk waaraan de gasten een bijdrage kunnen leveren door een metalen object uit te kiezen en deze aan het object toe te voegen. De andere gasten van het Designhotel kunnen in de weken van de expositie op dezelfde wijze een persoonlijke noot achterlaten.

Sita Tadema, General Manager Hampshire Designhotel & Brasserie FLO, kenschetst Sylvi Schiller als een ‘jonge kunstenares die je met haar exclusieve, eigenzinnige en authentieke werken echt weet te pakken’. ,,In het Hampshire Designhotel hebben we het hele jaar door exposities van bekende en onbekende kunstenaars. Enerzijds is dit om onze gasten telkens weer met nieuwe dingen te verrassen, anderzijds geven we kunstenaars zo de mogelijkheid hun werk aan een internationaal publiek te tonen dat zij normaal niet zo snel zouden bereiken. Wij stellen dit podium tijdens de TEFAF graag ter beschikking aan Sylvi Schiller.”

De kunstenares zelf beschouwt de mogelijkheid om in het Hampshire Designhotel te kunnen exposeren als een buitenkans. ,,Ik ben heel blij om juist in deze periode mijn werk aan het publiek van het Hampshire Designhotel en Brasserie FLO te kunnen tonen en ben zoals altijd heel benieuwd naar de feedback. Het feit dat we met een grote groep mensen samen een kunstwerk gaan maken, zie ik als een bescheiden, maar belangrijk tegengeluid in een wereld waar diversiteit en ´anders zijn´ steeds meer een reden lijkt te worden om iets of iemand op af te keuren, in plaats van te kijken wat het je als nieuwe inzichten kan brengen”.

Kijk voor meer informatie over Sylvi Schiller: www.sylvischiller.com

Lees ook