Yo! Het woord is aan de jongeren van Europa

Programma voor en door La Génération Maastricht

Auteur: Maarten van Laarhoven
Woensdag 1 februari 2017

Een multicultureel evenement voor jongeren door jongeren. Dat is in het kort het Yo!Fest (Youth Opinion FESTival). Het feest vindt plaats op 7 februari, de dag dat het Verdrag van Maastricht zijn 25ste verjaardag viert. Zo’n 1500 jongeren in de leeftijd van 18 tot 25 jaar uit heel Europa zijn op deze dag te gast in het Maastrichtse Sphinxkwartier. Om te genieten van liveoptredens van vooraanstaande Europese bands, maar ook om met elkaar in debat te gaan over de toekomst van Europa. 

Yo!Fest – onderdeel van het programma Europe Calling – wordt georganiseerd door de gemeente Maastricht, de provincie Limburg en het European Youth Forum, een platform van Europese jeugdorganisaties. De hele dag door zijn er zo’n honderd activiteiten waaraan de jonge Europeanen kunnen deelnemen met de bedoeling te brainstormen over nieuwe modellen voor de samenleving van nu en uiteindelijk te komen met concrete voorstellen voor een nieuwe toekomst voor Europa. 

Tijdens de sessies kunnen de jonge deelnemers in contact komen met hoge Europese gasten, onder wie de Duitse Bondspresident Joachim Gauck, die op dezelfde dag in aanwezigheid van onder anderen prinses Beatrix een eredoctoraat krijgt aan de Universiteit Maastricht. Ook de Europarlementariërs Marietje Schaake (Nederland), Julie Ward (Groot-Brittannië) and Brando Benifei (Italië) maken hun opwachting op Yo!Fest.

Kijk voor het complete programma rond 25 jaar Verdrag van Maastricht op de website van Europe Calling 

Lees ook

Instagram

Bekijk de laatste #chapeaumagazine feeds op onze instagram

Bekijk onze instagram

Bestel nu de Chapeau op Ipad of telefoon!

Ipad versie bestellen