De vele smaken van 'La Wallonie Gourmande'

Luik maakt werk van promotie van lekkers uit eigen achtertuin

Auteur: Jempi Welkenhuyzen
Dinsdag 14 februari 2017

Rommedoe uit Herve, Curtius bier uit Luik, bonbons van Didier Smeets Dahlem of een fondant chocoladereep gevuld met siroop uit Grace-Hollogne. Het is slechts een greep uit de talrijke artisanale producten die de provincie Luik rijk is.

Met al dat lekkers wil de provinciale dienst van toerisme in Luik dit jaar flink uitpakken. Na de wijnroute van vorig jaar wil de provincie het komend toeristisch seizoen inzetten op maar liefst vier smaakroutes in Luik: wijn, kaas, bier en chocolade. Met het oog daarop is een handig zakboekje op de markt gebracht, ook in het Nederlands, waarmee toeristen en gourmands aan de slag kunnen. Een kaartje en een index helpen je op weg naar al het lekkers dat het Waalse land te bieden heeft. Het geheel is aangekleed met enkele leuke anekdotes.

Luik gaat ook aan de slag met ‘jong keukengeweld’ tijdens drie grote luxe BBQ-evenementen. Zo kan er worden gedegusteerd op de stadsmarkt bij het museum La Boverie aan de boorden van de Maas, op ‘sneukeltocht’ per fiets tussen Samber en Maas en in de buurt van de Gileppe. Overal wachten smakelijke regionale gerechten.

Tijdens ‘De Dag van het Park’ openen drie kastelen hun poorten: Wégimont, Harzé en Jehay. En last but not least: Luik komt ook letterlijk naar de mensen toe in een Local Food Truck. De speciale vrachtwagen straks te zien in de Tour de France en op het circuit van Spa-Franchorchams. Maar evenzeer op Place Saint-Lambert of in de buurt van het internationale station Liège-Guillemins.

Je hoeft niet altijd ver huis om het leuke met het lekkere te combineren, vinden ze bij de Luikse provinciale dienst van toerisme. Het spreekwoord ‘beter een goede buur dan een verre vriend' geldt immers niet voor niets.

Voor meer informatie: www.liegetoerisme.be

Foto's Jempi Welkenhuyzen

Lees ook