Goei Goesting maakt plaats voor nieuw concept

Befaamd Hasselts restaurant wordt cocktailbar

Auteur: Maarten van Laarhoven
Donderdag 16 februari 2017

Het was al een tijdje geleden aangekondigd, maar nu gaat het echt gebeuren. Het bekende restaurant De Goei Goesting aan de Zuivelmarkt in Hasselt, een van de vaste gastronomische waarden van de Hoofdstad van de smaak, gaat op 12 maart dicht. Om twee maanden later de weer te openen, maar wel volgens een heel andere gedachte. De klassieke Franse keuken waar De Goei Goesting om befaamd is, maakt plaats voor een cocktailbar, die tot in de late uurtjes is geopend. Het achterste gedeelte wordt onderdeel van het naastgelegen L’Aperi Vino, een van de twee andere zaken van eigenaar Dirrck Hendrickx. 

De succesvolle Hasseltse horecaondernemer, tevens eigenaar van het Italiaanse restaurant Buon’Eatalia, houdt de culinaire gemoederen flink in beweging in zijn stad. Met name zijn twee zaken met een Italiaanse naam zitten vanaf de opening tot het moment van sluiting helemaal vol.  Nu krijgt zijn eerste zaak, De Goei Goesting, opnieuw een facelift. Hendrickx introduceerde er enige tijd geleden al een nieuw concept, waarbij gasten hun eigen menu konden samenstellen aan de hand van kleine gerechtjes.

Na de verbouwing sluiten de drie zaken perfect op elkaar aan: voor een aperitief en een glas wijn of een espresso (de hele dag door) gaat de Hasselaar L’Aperi Vino; eten doet hij bij Buon’ Eatalia, en uitgaan kan hij in de nieuwe cocktailbar. 

 

 

Lees ook