Première documentaire '25 jaar Verdrag van Maastricht’

Fotoverslag

Auteur: Jo Cortenraedt
Vrijdag 3 februari 2017


In de Lumière in Maastricht was de première van de documentaire ‘Verdrag van Maastricht, 25 jaar later’, geproduceerd door Jo Cortenraedt en Maarten van Laarhoven. Na afloop kregen gouverneur Theo Bovens en burgemeester Annemarie Penn- te Strake het eerste boek onder dezelfde titel overhandigd. Bovens toonde zich blij dat er nu eindelijk een historisch document ligt van wat de betekenis van het Verdrag van Maastricht en wat er destijds rondom de beroemde Eurotop allemaal gebeurd is. In de documentaire en het boek komen hoofdrolspelers van toen en nu uitgebreid aan het woord zoals oud-premier Wim Kok, oud-premier Ruud Lubbers, de Duitse voormalige minister van Financiën Theo Waigel, Europese Commissie-voorzitter Jean-Claude Junckers, de 1e vice-voorzittter Frans Timmermans, de Franse toppoliticus Pascal Lamy en vele anderen.

Het boek ligt vanaf vandaag in de winkel en in het weekeinde is de documentaire te zien op L1 TV. Zaterdag om 18 uur, zondag om 11 en om 13 uur.

Foto's: Frits Widdershoven

Lees ook