Organisator Winefair zet Belgische waterdrinkers een hak

Stefan Frissen: liever een Tournée VINarale dan een Tournée Minérale

Auteur: Maarten van Laarhoven
Donderdag 2 februari 2017

Een slimme marketingzet van Stefan Frissen, de drijvende kracht achter Winefair, de keten van Vlaamse wijnbeurzen, in Limburg vooral bekend als organisator van de jaarlijkse Winefair in Lanaken. Waar in België een organisatie als Tournée Minérale de mensen oproept om deze februarimaand een maand lang geen alcohol te drinken (in Nederland volgen veel mensen in januari een ‘non-alcoholdieet’), roept Frissen de burgers op dat vooral wel te doen.

Met zijn ludieke tegenactie Tournée VINarale (en vooral met de treffende woordspeling) zet hij de Belgische leden van ‘de blauwe knoop’ een hak door te stellen dat een paar glazen wijn op zijn tijd juist goed is voor een mens, ook in februari. Daarnaast vindt hij dat wijnhandelaren en cafés niet de dupe mogen worden van de actie die oproept tot ongebreidelde waterconsumptie, omdat die beter voor een mens zou zijn. ,,De cafés, maar ook de wijnhandelaren mogen niet de dupe worden van het initiatief”, zegt Frissen tegen de Belgisch-Limburgse zakensite Made in Limburg. ,,Er wordt aan hun broodwinning geraakt als iedereen massaal de wijn en het bier links laat liggen. Vandaar dat we iedereen oproepen om een goed glas wijn te appreciëren. Alleen maar water drinken is ook maar niks… Trouwens, het is wetenschappelijk bewezen dat wijn drinken -weliswaar in beperkte mate- goed is voor de gezondheid.”

Frissen krijgt overigens steun vanuit de wereld van verstokte bierdrinkers. In Vlaanderen is ook al een initiatief op gang gekomen (Tournée Pertotale) waarbij mensen worden opgeroepen om, ter compensatie van het bier dat anderen in februari laten staan, een extra pint te pakken.     

Lees ook