Spel zonder grenzen, maar dan virtueel

Veel interesse voor teambuilding voor start-ups op C-Mine Genk

Auteur: Jempi Welkenhuyzen
Maandag 6 februari 2017

De Chambers Trophy van Voka, de Kamer van Koophandel van Belgisch-Limburg, heeft er een broertje bij. De Jonge Economische Kamer, kortweg Jaycees, verzamelt op 28 april zo'n 42 teams van telkens zeven personen uit de Euregio voor een nieuw event: 'IncuBattle'. Plaats van handeling: op C-Mine  in Genk. Het wordt een heuse team-buildingwedstrijd voor startende ondernemers. Een moderne versie eigenlijk van het vroeger zo bekende ‘Spel zonder grenzen', maar dan virtueel. Inzet is de IncuBattle Trofee.

Startups en scale-ups zullen het er tegen elkaar opnemen in een heuse battle van zes virtual-reality-proeven, om aan het einde van de dag naar huis te gaan met de IncuBattle Award. Aansluitend kunnen de deelnemers netwerken tijdens het ‘Limburg Start Up Coach Café XL’. Daar wachten hun 150 coaches en JCI-leden uit de Euregio voor een ‘kruisbestuivende babbel’ bij een natje en een droogje. Zo kunnen er grensoverschrijdende contacten worden gelegd en samenwerkingen worden gesmeed. Want tot nu toe beperken incubatoren zich nog te vaak tot de eigen scene of regio, zo is de gedachte. En dat terwijl er net zoveel meer in kan zitten, binnen als buiten de landsgrenzen.

,,We hebben doelbewust gekozen voor een fun-event, omdat er al zoveel initiatieven bestaan voor de zakelijke ondersteuning aan startende bedrijven”, zegt programmadirecteur Bart Van Proeyen. ,,Daarmee spelen we in op een onderhuidse uitdaging voor startups, namelijk van een groep talentvolle mensen één team maken. Een teambuilding organiseren kost tijd of geld. Met IncuBattle leveren we een pasklaar concept aan tegen de toegankelijke prijs van 49 euro per persoon, all-in, zelfs de catering. We hebben in overleg met de Stad Genk gekozen voor C-Mine als locatie omdat hier nogal wat ervaring bestaat, vanuit C-Crib, rond virtual reality."

Welke 'games' de teams zullen doorlopen blijft voorlopig nog even geheim. Maar we noteerden tijdens de presentatie toch al zaken als segway-rijden, virtueel racen op een circuit en andere leuke spellen. Die zullen op 28 april via een doorschuifsysteem aan bod komen .

Er bestaat momenteel heel wat interesse voor de IncuBattle. Zo hebben de 'Brightlands Campus' met vestigingen in Venlo, Maastricht, Heerlen en Geleen reeds toegezegd. Ook Connect Limburg geeft acte de présence. Het initiatief kan rekenen op advies van de Stichting Euregio Maas-Rijn, naast steun van de Stad Genk en de Provincie Limburg.

Tom Ghelen is voorzitter van JCI Genk en zelf ook actief bij het Accenture Innovation Center for Smart Services op de Brightlands Campus in Heerlen en bij Accenture Brussel ,,Jaycees Genk heeft een rijke geschiedenis in het organiseren van grote projecten in Genk en omstreken. Denk onder andere aan de jaarlijkse Award voor Jonge Ondernemers of de Battle Thor, die 7000 deelnemers telde. De IncuBattle is een logische 'next step'. Het startup-landschap is de laatste jaren in Limburg enorm in opkomst. Met de IncuBattle willen we de bedrijven de kans geven hun horizon te verruimen, zowel nationaal als internationaal."


Lees ook

Instagram

Bekijk de laatste #chapeaumagazine feeds op onze instagram

Bekijk onze instagram

Bestel nu de Chapeau op Ipad of telefoon!

Ipad versie bestellen