Presentatie nieuwe vakantiegids van Toerisme Limburg

Fotoverslag

Auteur: Jempi Welkenhuyzen
Vrijdag 10 februari 2017


Veel volk voor het ‘pop-up café’ in de gouverneurswoning in Hasselt, waar de nieuwe vakantiegids van Toerisme Limburg werd gepresenteerd. De gids dient twee doelen: het is zowel een toeristische catalogus voor de provincie Belgisch-Limburg als een reisgids. 

 Het centrale thema van de derde editie is de Limburgse gastvrijheid. Onder het motto 'Altijd Welkom' wil de provincie inzetten op 365-dagen toerisme, gespreid over het hele jaar. Iedereen die online boekt maakt kans op een ‘terugkom-weekendje’ ter waarde van 250 euro. En zo zijn er nog tal van acties.

Gedeputeerde Igor Philtjens kondigde bij de presentatie aan meer te gaan samenwerken met Nederlands-Limburg om als één provincie op te trekken richting het buitenland. ,,We richten ons in de eerste plaats op de Duitse markt. Zeker de regio Noordrijn-Westfalen. Daarnaast zetten we in op toegankelijkheid. Personen met een beperking, senioren, ouders met kinderwagens, iedereen moet kunnen genieten van een daguitstap of kort verblijf. De komende maanden spannen we ons verder in om horecazaken, attracties en belevingen beter toegankelijk te maken voor iedereen. Tot slot brengen we ook inspiratiegidsen uit in het Frans, Engels en Duits."

 Over toegankelijkheid gesproken: met het oog op de presentatie had gouverneur Herman Reynders zijn woning omgetoverd tot ‘pop-up café’, waar allerlei lekkers uit de streek te verkrijgen was.

Foto's: Jempi Welkenhuyzen

Lees ook