Eerste hulp bij beauty-ongelukken

Deze vijf beautyproducten dien je altijd bij je te dragen!

Auteur: Tedje van Gils
Woensdag 15 februari 2017

In ons onstuimige kikkerlandje weet je maar nooit wanneer het gaat regenen. Knap vervelend, ik had het vorige week nog toen ik op weg was naar een afspraak in het centrum van Maastricht. Het water viel met bakken uit de lucht, maar regen houdt helaas geen rekening met je make-up en haar. Terwijl het net zo goed zat voordat ik vertrok. Met deze handige beautyspullen in je handtas kom je een heel eind om alles in orde te maken.

Zorg ervoor dat je een klein tasje in je handtas hebt waar je deze to-the-rescue-producten in bewaart. Gebruik je meerdere handtassen? Geen probleem, want het kleine tasje kun je makkelijk in een andere tas opbergen.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand
Mijn smartphone fungeert tegenwoordig ook als spiegel (hallo selfiemodus!), maar een klein zakspiegeltje in je tas kan nooit kwaad. Toen ik bij mijn afspraak kwam, checkte ik mijn make-up en keek ik of mijn haar nog goed zat.  

Droogshampoo
Mijn haar was plat geworden door het dragen van de capuchon van mijn jas, maar daar had ik een handig trucje voor. Een klein borsteltje of een kam mag ook niet ontbreken in je SOS-kit, maar misschien nog belangrijker: droogshampoo. Zeg au revoir tegen plat haar, want met een beetje droogshampoo kun jij weer voor de dag komen. Breng het product aan bij de haarwortels bovenop je hoofd. Wrijf het er zachtjes in en bonjour volume!

Clean up!
Normaal gesproken gebruik ik geen reinigingsdoekjes voor het verwijderen van mijn make-up, maar reinigingsdoekjes zijn wél handig om je make-up mee bij te werken. Mijn mascara was een beetje uitgelopen en met een reinigingsdoekje kon ik het in een handomdraai corrigeren. Zorg dat je er daarna weer een beetje poeder overheen aanbrengt, anders zie je overduidelijk dat je een veeg mascara onder je ogen hebt verwijderd.

Papier hier
Het klinkt gek, maar sinds ik dit trucje ontdekt heb, kan ik niet meer zonder. Moest je iets harder fietsen dan normaal en kom je daardoor met een ietwat bezweet gezicht bij je afspraak aan en ben je ook nog eens je poeder vergeten? Een wc-papiertje doet wonderen! Wc-papier heeft een absorberend effect en haalt overtollig talg van de huid. Je hebt hier ook speciale papiertjes voor: blotting papers. Altijd handig dus voor in je mini-tasje.

Nagelvijl
Zal je net zien: heb je je nagels perfect gelakt en gevijld, breekt je nagel af precies op het moment dat je aankomt op je werk of bij je afspraak. Superirritant, maar het overkomt iedereen wel eens. Om ervoor te zorgen dat je geen gaten in je panty maakt, is het handig om een nagelvijl in je tasje te stoppen.

Andere producten die handig zijn in je beauty noodgevallen tasje: mini deodorant, desinfecteergel, maandverband/tampon, lipbalsem, haarelastiekje, schuifspeldjes en een mini parfumflesje.

 

Lees ook