5 tips voor een betere nachtrust

Is dit natuurlijke slaapdrankje de toekomst?

Auteur: Tedje van Gils
Woensdag 8 februari 2017

In mijn beautyblog van twee weken geleden had ik het al over inner beauty en hoe belangrijk dit is. Je kan nog zoveel make-up dragen maar als je niet lekker in je vel zit, zul je dit ook uitstralen en dat kan make-up (helaas) niet verbergen. Nachtrust is één van de belangrijkste factoren als het gaat om inner beauty. Met deze tips zorg je ervoor dat je nachtrust beter wordt.  

Slaapproblemen, we hebben er allemaal wel eens last van. De een meer dan de ander, maar feit is dat we allemaal wel eens liggen te woelen in bed. En daar worden we niet vrolijk van, want je wil gewoon een goede nachtrust. Ik zet een aantal tips voor je op een rijtje.

1. Ritme en regelmaat
Probeer op vaste tijden naar bed te gaan en sta op vaste tijden op. Zorg ervoor dat je acht uur per nacht kunt slapen. Het verschilt per persoon hoe lang het duurt voordat je in slaap valt, maar neem deze tijd ook mee in je berekening. Je kunt niet verwachten dat je na een paar dagen meteen resultaat ziet, neem dus de tijd om dit ritme vol te houden.

2. Niet te lang in bed blijven liggen
Hoe lekker het ook is om je ’s ochtends nog en keer om te draaien, probeer niet te lang in bed te blijven liggen. Daar word je namelijk niet fitter van. Leer jezelf aan om als de wekker gaat, direct uit bed te gaan.

3. Routine voor het slapen
Probeer een vast ritme te vinden voor je slaapritueel, net als bij kinderen eigenlijk. Lees nog een paar bladzijden uit je boek of luister naar wat rustige muziek. Zo gaat je geest en je lichaam wennen aan het feit dat je daarna gaat slapen. Probeer geen inspannende dingen meer te doen voor het slapen, zoals sporten.

4. Natuurlijk slaapmiddel
Het liefst zouden we een slaappil nemen als we écht niet kunnen slapen, maar we weten ook dat dit verslavend werkt en dat willen we niet. Een beter alternatief is het natuurlijke slaapproduct NOX. Het is een 100 procent natuurlijk slaapdrankje waarvan je makkelijker inslaapt, beter doorslaapt en uitgerust wakker wordt. Dat klinkt als muziek in de oren, toch? Het drankje is gebaseerd op de mulungu, een bijzondere plant uit Brazilië, samen met de natuurlijke kalmerende kruiden en bloemen valeriaan, passiflora en tilia.

5. Geen smartphone
We weten het allemaal, maar of we het ook daadwerkelijk doen is punt twee: geen smartphone meer gebruiken voor het slapen, hoe verleidelijk het ook is. Het blauwe licht verstoort namelijk de aanmaak van het slaaphormoon melatonine en daardoor kun je minder goed in slaap komen.

Lees ook