Toostend het nieuwe jaar in

Nieuwjaarsreceptie Provincie Limburg

Auteur: Jo Cortenraedt
Dinsdag 3 januari 2017


Niet alles verandert. Zo zijn een aantal nieuwjaarsrecepties nog zoals je ze verwacht. Met aan de Nederlandse kant van de Limburgse grens de drukst bezochte in het Gouvernement aan de Maas in Maastricht. Vele honderden burgemeesters en andere bestuurders (Kamerleden, wethouders, raadsleden etc.), ondernemers en vertegenwoordigers van instellingen kwamen daar bijeen om te luisteren naar de Nieuwjaarstoespraak van gouverneur Theo Bovens. Althans, dat is de constante in al die jaren, maar natuurlijk komen de mensen vooral om elkaar te treffen.. Dat weet Bovens ook, dus houdt hij z’n toespraak traditioneel kort en licht van toon. Met deze keer de vondst dat het Limburgse volkslied werd gespeeld door musicerende asielzoekers uit Syrië, dat alles onder het motto van ‘verbinding’.

De verzorging was goed te noemen met onder meer culinaire gerechtjes van Bart Ausems en het bier kwam deze keer uit de vaten van Lindeboom, die natuurlijk met het bier ‘Gouverneur’ een goede binnenkomer heeft bij de Provincie.

Foto’s: Harry Heuts

Lees ook