Expositie TASCHEN in Museum aan het Vrijthof

Tijdens TEFAF

Zaterdag 7 januari 2017

Traditiegetrouw presenteert het Museum aan het Vrijthof bij het begin van TEFAF Maastricht een bijzondere expositie en dat is ook deze keer weer het geval. Vanaf 5 maart tot 4 juni is in het museum een fototentoonstelling te zien van de bekende Benedikt Taschen.

Centraal tijdens deze expositie staat de collectie van een van werelds grootste TASCHEN-verzamelaars, afkomstig uit Maastricht!

 

We zien de durf, de visie en de variatie van TASCHEN’s oeuvre door dienst eigen ogen: kunst, fotografie, sport, geschiedenis, natuur, maatschappij en erotiek. Aan de hand van speciale Art en Collectors edities, originele foto’s, bestsellers en objecten uit het TASCHEN-archief krijgt de bezoeker zowel een indruk van de thematische diversiteit en kwaliteit van de uitgeverij, als van de leidende creatieve collaborateurs van TASCHEN, waaronder Helmut Newton, Sebastião Salgado en Annie Leibovitz.

Ook wordt een selectie van enkele boekenstandaarden gepresenteerd. De vormgeving van zowel het boek als de boekenstandaard worden beschouwd als een Gesamtkunstwerk. TASCHEN werkt hiervoor samen met topdesigners als Philip Starck en Marc Newson.

Een speciale XXX-ruimte (Adult Content) zal ingericht worden met TASCHEN’s explicietere titels. Hoewel ze door sommigen als controversieel worden gezien, vormen ze een integraal onderdeel van de  ‘editorial list’.

Lees ook