Pennies from Heaven opnieuw uitverkocht

Groot bedrag voor Kankeronderzoeksfonds Limburg

Auteur: Maarten van Laarhoven
Donderdag 26 januari 2017

Een mooie opsteker voor het Kankeronderzoekfonds Limburg. Het Swinging Dinner Pennies from Heaven dat morgen ten behoeve van dit fonds gehouden wordt in Hostellerie La Butte aux Bois in Lanaken, is ook dit jaar weer geheel uitverkocht. Dit betekent dat zo’n 200 gasten worden verwacht om te genieten van een prachtig diner, dat wordt omkleed met muziek van het Dr. John’s Swingtet onder leiding van klarinettist en initiatiefnemer Jan Huynen. Deze ereburger van Maastricht liet gisteren tegenover Chapeau weten hij morgen een ‘prachtig bedrag’ bekend kan maken waarmee het werk van het Kankeronderzoekfonds Limburg wordt ondersteund.

Vorig jaar wisten Huynen en zijn Swinget in samenwerking met La Butte Aux Bois zo’n 35.000 euro bij elkaar te brengen. Onder meer een speciale cd-box met muziek van het Dr. John’s Swingtet was een groot succes.

Het ensemble is opgericht in 2005 en vierde vorig jaar dus zijn tienjarig bestaan. Het brengt authentieke swing uit de jaren ’30, ’40 en ’50 ten gehore. In deze ‘swingende’ periode zijn veel 'standards' ontstaan die vandaag nog steeds op jazz- en poppodia zijn te horen.

De band bestaat uit getalenteerde musici die al een tijdje meelopen en daardoor kunnen bogen op de nodige ervaring. Trombonist is Jacques Coenen (leider van de Jack Million Band, een veelgevraagde Big Band die op de internationale podia hoge ogen gooit). Saxofonist Jorre Reynders studeerde aan het conservatorium in Maastricht en Jean Haesen (voormalig directeur van Jazz Maastricht en door de stad Maastricht wegens zijn verdiensten voor de jazz onderscheiden met de stadsprijs De Trichter) zit achter de piano.

Chapeau zal in het weekend uitgebreid verslag doen van de speciale benefietavond.

Lees ook