Nieuwjaarsreceptie Voka in teken van economisch herstel

Jaarlijks festijn trekt veel belangstellenden uit Nederland

Auteur: Jempi Welkenhuyzen
Vrijdag 13 januari 2017


Er werden weer heel wat gekust en handjes geschud op de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van Voka, de Kamer van Koophandel van Belgisch-Limburg. De imposante etagetent aan de Gouverneur Roppesingel in Hasselt is jaarlijks een heus 'meetingpoint' voor enkele duizenden ondernemers en hun gasten. 

Voor het derde jaar op rij spotten we ook een grote delegatie uit Nederlands-Limburg. Iedereen liep er zeer mooi en opgekleed bij. Onder het motto 'We are family' zette Voka-Limburg voorzitter Francis Wanten meteen de juiste toon. ,,Afgelopen jaar was zeer succesvol. De Belgisch-Limburgse conjunctuur piekt opnieuw sinds 2007. De werkloosheid daalde met 0,7 procent en er starten bijna 6000 nieuwe bedrijven”, aldus een trotse voorzitter.

Hij loofde de inspanningen, de investeringen en het ondernemerschap van alle aanwezigen. Daaronder ook heel wat politici en leden van de rechterlijke macht. Reden voor Wanten om de blijvende pijnpunten in de picture te plaatsen: procedureslagen bij de Raad van State, het uitblijven van de Noord-Zuidverbinding en onverantwoorde stakingen. ,,Maar als familie zetten we onze schouders onder deze tegenslagen, als familie gaan we voor elkaar door het vuur tegen het individueel belang”, klonk het.

En dus zijn er prioriteiten: ,,Verlaag de vennootschapsbelasting en de loonlast (loonkosten, red.), zet in op energiebeleid, zorg voor mobiliteit in de Noord-Zuid en het Spartacusplan met drie sneltrams.

Dat VOKA vooruitziend werkt mag blijken uit het feit dat Belgisch-Limburg inzet op e-commerce en logistiek, afgelopen jaar 500 dossiers van leden heeft behartigd en dat er vijf nieuwe netwerken werden opgestart. Kortom, alleen maar goed nieuws voor 2017. Dat kwam uiteraard de sfeer alleen maar ten goede, want prompt daarna barstte het feest los en kon iedereen zich te goed doen bij de heerlijke buffetten en bijkletsen bij een drankje aan de bar.

Daarna gingen er heel wat voetjes van de grond op de dansvloer en dit tot in de late uurtjes.

 

Foto's: Jempi Welkenhuyzen

Lees ook

Instagram

Bekijk de laatste #chapeaumagazine feeds op onze instagram

Bekijk onze instagram

Bestel nu de Chapeau op Ipad of telefoon!

Ipad versie bestellen