Nieuwe rabbijn voor Limburg

Fotoverslag installatie Avraham Cohen

Auteur: Jo Cortenraedt
Maandag 23 januari 2017


De Joodse gemeenschap in Limburg heeft een nieuwe rabbijn. In de synagoge in Maastricht werd Avraham Cohen geïnstalleerd door de Nederlandse opperrabbijn Binyomin Jacobs, daarbij geholpen door Benoit Wesly, voorzitter van de Joodse gemeenschap.

Bij de feestelijke installatie waren onder meer ook gouverneur Theo Bovens en burgemeester Annemarie Penn- te Strake aanwezig. Frans Timmermans, eerste vice-voorzitter van de Europese Commissie, hield een toespraak over het groeiende antisemitisme in Europa en hoe die het beste bestreden kan worden.  „In plaats van haat moet er liefde en begrip zijn tussen de diverse geloofsgemeenschappen. Het moet niet zo zijn dat Joden zich in Europa niet op hun gemak kunnen voelen. Joden horen bij Europa, al vele eeuwen lang.”

De plechtigheid werd opgeluisterd met mooie Joodse muziek, gespeeld Sofia Shapiro en Rauf Berman, terwijl Israel Muller een aantal originele liederen zong.

Foto's: Frits Widdershoven

Lees ook

Instagram

Bekijk de laatste #chapeaumagazine feeds op onze instagram

Bekijk onze instagram

Bestel nu de Chapeau op Ipad of telefoon!

Ipad versie bestellen