Anya Niewierra bevestigt schrijverstalent

'Het Dossier'

Zaterdag 28 januari 2017

In het Glaspaleis in Heerlen werd het tweede boek van Anya Niewierra gepresenteerd en wel ‘Het Dossier’. Dat is de opvolger van ‘Vrij Uitzicht’  en is een ware thriller geworden van 400 pagina’s.

Een verhaal dat begint in het Zuid-Limburgse Heuvelland, waar Anya in haar ‘normale’ leven woont en werkt als directeur van de VVV Zuid-Limburg. Maar de vrouwelijke hoofdpersoon raakt verzeild in Berlijn en dat is niet toevallig, want het verhaal gaat terug naar de tijd van de voormalige DDR. Ingrediënten als kunstroof, moord en orgaanroof maken het tot een pittig boek dat in Heerlen werd aanbevolen door niemand minder als Tomas Ross, de bekendste schrijver in Nederland als het gaat om thrillers.

Hij liet zich heel lovend uit over de kwaliteiten van Anya Niewierra en verwacht nog meer mooie boeken van haar. De schrijfster zelf bleef bescheiden maar concludeerde nu zelf ook dat ze kon schrijven. Ook een beetje met de hulp van haar gezin en familie, want zo biechtte ze eerlijk op: ‘mijn man organiseert thuis alles, mijn kinderen zijn al vlug zelfstandig geworden en mijn moeder komt het huis schoonmaken.”  Dus houdt ze tijd over om naast haar drukke baan ook nog mooie verhalen te bedenken en op te schrijven.

In de uitnodiging stond vermeld dat prof. Dr. Gerard Rooijakkers een korte inleiding zou houden, maar die werd uiteindelijk aardig lang. Een stuk korter was Tomas Ross, die had weinig woorden nodig om Anya de hemel in te prijzen.

Lees ook