Guido Derks hoogste ambtenaar bij Provincie Limburg

Opvolger van Ad de Kroon

Auteur: Jo Cortenraedt
Maandag 2 januari 2017

Guido Derks uit Maastricht is benoemd als opvolger van Ad de Kroon tot algemeen directeur bij de Provincie Limburg.

Derks (40) werkt al bij de Provincie Limburg en voert van daaruit de directie bij de Internationale Bauausstellung (IBA) Parkstad. Daarnaast houdt hij zich ook al bezig met andere economische projecten in de regio, zoals Brightlands.

Guido Derks zat daarvoor een aantal jaren in de directie van de gemeente Maastricht en hield zich onder meer bezig met de ontwikkelingen rond het MECC en rond Brightlands. Het was gedeputeerde Ger Koopmans die hem benaderde voor een post bij de Provincie Limburg.

Voor zijn werkzame periode bij de Gemeente Maastricht werkte Derks voor de Provincie Noord-Brabant. Door voormalig burgemeester Onno Hoes werd hij op een gegeven moment gevraagd voor een post in Maastricht.

Foto's: Hugo Thomassen

Lees ook