Snuisteren tussen spulletjes met een verhaal

Tongerse antiekmarkt op zondag een antiek-hotspot

Auteur: Maarten van Laarhoven
Donderdag 26 januari 2017

Voor liefhebbers van antiek en design die het het niet erg vinden om vroeg op te staan is de markt in Tongeren, een klein halfuurtje rijden van Maastricht, op zondag de place to be. Het stadscentrum transformeert op zondagmorgen tot één grote – bijna middeleeuwse – marktplaats. Geluiden van een gezellige bedrijvigheid en uitnodigende geuren van verse koffie en broodjes verwelkomen de bezoeker voor een rijk gevulde dag.

Op zondag leiden alle wegen naar Tongeren. Nederlanders, Duitsers, Fransen, Britt en, Amerikanen, Russen, Chinezen en Japanners vinden moeiteloos hun weg naar dé internationale antiek-hotspot.

Maar liefst veertig gerenommeerde antiekshops en zo’n 350 standhouders pakken er uit met de meest originele spullen.

Antiek, brocante, design of retro: een bezoek aan de antiekmarkt in Tongeren betekent een stap in een wereld van unieke items, die elk zo hun eigen verhaal hebben. Er is dus alle gelegenheid om te 'snuisteren' (snuffelen) tussen oude prentkaarten, lp’s, etalagepoppen, unieke kristallen glazen, zilver- en aardewerk, handgemaakte meubels, vintage speelgoed en zeldzame collectorsitems die bezoekers terugbrengen naar hun kindertijd en ver daarvoor, aldus een woordvoerster van de gemeente Tongeren. ,,Gezellig kuieren langs authentieke verhalen: een bezoekje aan de Tongerse Antiekmarkt is onvergetelijk!” 

Lees ook