Wim Weijnen blijft zoeken naar kansen

Grote opkomst bij afscheid bevlogen LWV-directeur

Vrijdag 2 december 2016


Bij gelegenheid van het LWV Jaarcongres 2016 In Parkstad Limburg Theaters in Heerlen heeft bestuurlijk en cultureel Limburg vorige week donderdag afscheid genomen van algemeen directeur Wim Weijnen. De wegens het bereiken van pensioengerechtigde leeftijd vertrekkende Weijnen werd bij tijdens die bijeenkomst benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De versierselen behorend bij deze koninklijke onderscheiding werden hem uitgereikt door burgemeester Dieudonné Akkermans van Eijsden-Margraten. 

Weijnen heeft de Limburgse Werkgevers Vereniging vanaf maart 2009 op eigengereide, energieke en creatieve wijze geleid. Met zijn aanstekelijke bevlogenheid laat hij een sterk verjongde, op vooruitgang gerichte en kwalitatief hoogstaande equipe achter die zich, met de komst van de nieuwe directeur Huub Narinx, gesterkt weet voor de toekomst. 

Vrijwel iedereen die hem kent bestempelt hem als een kleurrijk mens. Iemand ook die van nature mensen verbindt en kunst en cultuur de belangrijkste elementen vindt voor het leven, werk én de economie. Een man ook die cultureel bepaald is door de Euregio Maas-Rijn. 

Hoewel Wim Weijnen de LWV nu verlaat, gaat hij zeker niet verloren voor het Limburgse bedrijfsleven. „Ik blijf twee dagen in de week voor de provincie actief in de Euregio en voor Limburg Economic Development. Er is genoeg werk aan de winkel. Er liggen kansen in ons werkgebied.”

Foto's: Olga van Borren

Lees ook