Toerismeprijs voor organisator Pukkelpop

Branchegenoten waarderen innovatieve ideeën Chokri Mahassine

Auteur: Jempi Welkenhuyzen
Donderdag 1 december 2016

De Belgische concert- en festivalorganisator Chokri Mahassine, onder meer bekend van Pukkelpop in Hasselt, heeft in Hostellerie Mardaga in As de Skal Award gekregen. Skal is ’s werelds grootste organisatie op het gebied op het gebied van reizen, toerisme en hospitality. De club telt zo’n 20.000 leden, verdeeld over meer dan 500 afdelingen in 90 landen. Skal Limburg is voor zover bekend de enige grensoverschrijdende vereniging.

De Skal Award kan worden gezien als een erkenningsdiploma voor iemand die innovatieve inspanningen levert om het Limburgs toerisme te stimuleren. De prijs ging eerder onder meer naar TEFAF, André Rieu, Pinkpopbaas Jan Smeets en het Struyskommitee. Aan de prijs is geen geldbedrag verbonden, wel een pentekening van de Vlaamse kunstenaar Steven Wilsens.

 

Chokri Mahassine kreeg de Award omwille van het feit dat hij het zogenoemde festivaltoerisme op de kaart gezet heeft. Zo'n kwart van de bezoekers aan Pukkelpop komt uit het buitenland. Veel van deze festivalgangers verblijven ten minste vier dagen in de regio. Hierdoor is de horeca in Limburg, maar ook daarbuiten – het effect is tot in Antwerpen en Brussel merkbaar - veelal volgeboekt.

De Skal-Award werd uitgereikt door Carmen Willems, directeur van Toerisme Belgisch-Limburg, ere-deputé Sylvain Sleypen en Skal Limburg-voorzitter Cees van Stiphout.

Foto's: Jempi Welkenhuyzen en Shutterstock

Lees ook