Hoogstaand tafelen voor het goede doel

Sterrendiner in Genk ook dit jaar weer volledig uitverkocht

Auteur: Jempi Welkenhuyzen
Donderdag 8 december 2016


Het inmiddels zeer bekende Sterrendiner waarop Limburgse sterrenchefs een zalig menu bereiden was weer uitverkocht. In de Limburghal in Genk schoven welgeteld 585 gasten uit de socio-economische-, show- en politieke wereld aan tafel voor het beste wat Belgisch-Limburg op culinair vlak te bieden heeft.

Zo toverden Ralf Brendsen (La Source) en Koen Somers (Kristallijn) een duo van kreeft op tafel, terwijl Jan Menten (De Mijlpaal) de gasten grietbot met crême van kappertjes, raap met gezouten citroen en groene kerrie liet voorzetten. Om maar enkele gerechten te noemen. Die werden perfect begeleid door Italiaanse wijnen van Selezione Vini Italiani in Zonhoven.

Bijna alle tafels bleken gereserveerd door bedrijven die hun allerbeste klanten of best presterende personeelsleden wilden trakteren op een unieke ervaring. De opbrengst van het Sterrendiner gaat integraal naar het Streekfonds 'Een hart voor Limburg'. Dat financiert er dit jaar 44 projecten mee die de levenskwaliteit in de provincie bevorderen op vlak van natuur, cultuur, sport en educatie. De opbrengst bedroeg dit jaar 224.860 euro.  

Foto's: Jempi Welkenhuyzen

Lees ook