Sneak Peek: Martin Eurlings

De herboren grandeur van Valkenburg

Auteur: Jo Cortenraedt
Zondag 11 december 2016

Het is alweer bijna een halfjaar geleden dat Martin Eurlings officieel afscheid nam als burgemeester van Valkenburg aan de Geul. Niet omdat zijn termijn afliep, maar omdat hij zeventig was geworden, in Nederland een reden om de functie niet meer te kunnen uitvoeren. Maar intussen ‘regeert’ de kranige Valkenburger nog altijd in zijn geboorteplaats, nu als waarnemend burgemeester. Tot genoegen van veel bewoners, want dan kan hij nog even doorgaan met voortbouwen aan het nieuwe elan van het GEULSTADJE.

Hij is het type ‘kranige oudere’, iemand die jonger geschat wordt dan dat hij is. En daar ook aan werkt. Fietsen, de sportschool, het lichaam moet op peil worden gehouden. Niets gaat vanzelf. Af en toe ‘in de revisie’ zoals een nieuwe knie, maar daar moet vooral niet over gezeurd worden. Dóórgaan, dat is zijn credo. We spreken hem in een van de vele hotels die het stadje rijk is. Een hotel dat met de tijd en de kwaliteitsslag meegaat. Want dat is wel de bedoeling, iedereen moet mee, stilstaan is achteruitgang.

Het volledige interview lezen? Lees de herboren grandeur van Valkenburg nu in Chapeau Magazine editie 6!

Wilt u Chapeau Magazine iedere twee maanden ontvangen om verhalen te lezen zoals over Martin Eurlings? Klik dan hier
De losse verkooppunten  vindt u op via: http://bit.ly/1hyXzNz
Op de Ipad kunt u ook Chapeau Magazine lezen. Klik voor meer informatie hier.

Foto's: Hugo Thomassen

Lees ook