Timeless Beauty: schoonheid in het oude Rome

Gallo-Romeins Museum pakt uit met eigentijdse fotoexpositie

Auteur: Jempi Welkenhuyzen
Maandag 19 december 2016


Een tijdelijke tentoonstelling die helemaal anders is dan je van het Gallo-Romeins Museum in Tongeren gewend bent. Dat was de algemene teneur bij de opening van Timeless Beauty, een expositie van werk van de vorig jaar verongelukte fotograaf Marc Lagrange, die nog tot eind juni duurt. De tentoonstelling combineert sensueel naakt met intrigerende citaten van Romeinse auteurs en authentieke objecten uit de  oudheid. Een gedurfde aanpak en tegelijkertijd een sfeervol samenspel.

Hoe maquilleerden de dames zich zo'n 2000 jaar geleden? Welke sieraden droegen ze? Wat zat er in hun beautycase? Tal van gebruiksvoorwerpen en educatieve filmpjes tonen hoe vrouwen uit het oude Rome zich verzorgden. Aansluitend vertellen moderne vrouwen over de manier waarop ze nu hun lichaam beleven. En dat alles dus gekaderd met vijftig prachtige portretten uit het brede oeuvre van Marc Lagrange. Een fenomenale fotograaf, die in het verleden ook modereportages schoot voor Chapeau Magazine. Straks wellicht op TEFAF, maar nu alvast in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren. Gaat dat zien!

 

Foto’s: Jempi Welkenhuyzen

Lees ook