Inspirerend Euregionaal netwerkevenement

25 jaar verdrag van Maastricht

Vrijdag 9 december 2016


Donderdagavond vond, aan de vooravond van alle festiviteiten rondom 25 jaar het verdrag van Maastricht, een euregionale netwerkavond plaats in de grotten van Chateau Neercanne.

Deze avond werd geïnitieerd door de Belgische werkgeversvereniging Unizo Bilzen. Er waren dan ook veel Belgische prominenten aanwezig, waaronder; Minister Steven Vandeput, Gouverneur van Limburg Herman Reijnders, Europarlementariërs Hilde Vautmans en Ivo Belet en vele anderen.

Onder leiding van moderator Dominiek Claes, Chef economie van het Belang van Limburg, debatteerde toonaangevende Euregionale actieve ondernemers en politici over Europa.

De locatie, Chateau Neercanne, was speciaal gekozen. Aangezien 25 jaar geleden de onderhandelingen over de Euro een positieve wending kregen, na een zeer geslaagde lunch van alle staatshoofden bij Chateau Neercanne. Waar men in een bittere stemming aankwam, aangezien de onderhandelingen stroef verliepen, verliet men Chateau Neercanne met opgeheven hoofd.

Deze positiviteit stond ook centraal tijdens deze avond.

Foto's: Harry Heuts

Lees ook