Vliegende start voor filmtheater Lumière

Ruim 8500 bezoekers in de eerste twee weken

Auteur: Maarten van Laarhoven
Woensdag 2 november 2016

Het gloednieuwe filmtheater Lumière aan de Bassinkade in Maastricht heeft in de eerste twee weken dat het geopend is ruim 8500 bezoekers mogen ontvangen, veel meer dan vooraf was geschat. Een belangrijk deel van hen is afkomstig van buiten Maastricht.

Dat heeft directeur David Deprez deze week bekendgemaakt tijdens de Limburgse premièrevoorstelling van Een Echte Vermeer, een nieuwe Nederlandse speelfilm geproduceerd door Rinkel Film van de uit Venlo afkomstige producent Reinier Selen. De film, die losjes gebaseerd is op de affaire rond kunstschilder en meestervervalser Han van Meegeren, is vanaf vandaag te zien in de Nederlandse bioscopen.

 

Behalve de nieuwe bioscoop draait ook het restaurant/café sinds de opening op volle toeren. Het nieuwe bioscoopcomplex is gevestigd in het voormalige ketelhuis van de Sphinxfabriek. Bijzonder is dat een deel van het oorspronkelijke interieur intact gelaten is, waardoor het geheel een monumentale uitstraling heeft gekregen.

Foto's: filmtheater Lumière

Lees ook