Toppaardensport bij JIM

Toernooi in MECC Maastricht geliefd in paardenwereld

Auteur: Jo Cortenraedt
Dinsdag 1 november 2016

De Olympische Spelen in RIO DE JANEIRO zijn pas voorbij maar het najaar- en winterseizoen in de paardensport is alweer begonnen. Op de agenda van veel topruiters ontbreekt ook dit jaar niet Jumping Indoor Maastricht, een geliefd toernooi in de paardenwereld met een professionele reputatie. Van 11 tot en met 13 november in MECC Maastricht.

Organisator Frank Kemperman was er zelf bij in Rio om de prestaties van de ruiters te volgen en daar zaaide hij wat straks in Maastricht geoogstkan worden. „Je moet op zo’n groot toernooi zoals de Spelen de ruiters zich laten concentreren op hun prestaties daar. Maar je ontmoet hen wel en meteen na Riozijn we de afspraken voor Maastricht gaan vastleggen. Zoals met Jeroen Dubbeldam, die weer graag naar Maastricht komt, net als vele andere topruiters. We hebben bij deze mensen gelukkig weer een vast plekje in hun agenda gekregen. Daarmee is de kwaliteit van het toernooi alvast gegarandeerd. Want het gaat tenslotte om de sport, die moet van het hoogste niveau zijn.” Dat Rio voor de Nederlandse en ook Belgische ruiters niet de

medailles opleverde waar ze op gehoopt hadden, vindt ook Kemperman sneu. „Maar dat gaat nu eenmaal zo. De ene keer win je, de andere keer niet. Het gaat soms maar om heel kleine dingen, je moet ook een beetje geluk hebben. Zoals die honderdste seconde waarmee Dubbeldam net buiten de tijd viel, tja, dat is natuurlijk heel jammer. Maar hij heeft al heel veel gewonnen en als ruiter moet je gewoon verder. Hij zei me veel zin te hebben in Maastricht, dus daar kunnen de toeschouwers van zijn kwaliteiten genieten.”

Volgens Kemperman staat JIM in de nieuwe opzet als een huis. „De eerste drie jaar met de nieuwe formule hebben we gezocht en afgestemd, nu is het evenement volwassen, al blijven we wel sleutelen aan verbeteringen en aanpassingen. In de catering en in het promodorp voegen we er nog wat extra kwaliteit aan toe. JIM wordt steeds meer the place to be voor de paardensport en ook voor Limburgers die houden van de hele ambiance, want het ziet er straks weer fantastisch uit in het MECC.” Belangrijk noemt Kemperman het dat de grote sponsoren zoals Longines, Audi en VDL trouw zijn aan JIM. „Daardoor is er een gezonde basis gelegd voor het evenement. En zeker ook de rol van de Provincie Limburg is voor ons van groot belang. Men beseft heel goed wat de paardensport ook economisch voor deze regio betekent en JIM is dan een perfect uithangbord.”

Jumping Indoor Maastricht biedt dit jaar weer een boeiend programma met uiteraard de springwedstrijden, die als hoogtepunt de grote finale op de zondagmiddag beleven. Ook is er veel aandacht voor dressuur, met name op de zaterdag. De zondagochtend is traditiegetrouw gereserveerd voor de kinderen, waarbij Sinterklaas niet mag ontbreken. En het bedrijfsleven kan uitstekend netwerken in de skylounges, waar Maison van den Boer complete menu’s zal uitserveren.

 

Lees ook