Recordcijfers voor Maastricht-film Chapeau

Video in minder dan een week ruim 37.000 keer bekeken

Auteur: Maarten van Laarhoven
Maandag 7 november 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De nieuwe Maastricht-film die door Chapeau Magazine is geproduceerd op verzoek van de gemeente Maastricht, de Provincie Limburg en MECC Maastricht, doet het uitstekend. In minder dan een week is de film alleen al via de kanalen van Chapeau ruim 37.000 keer bekeken en vele honderden keren gedeeld. Mensen reageerden massaal met als belangrijkste conclusie dat ze trots waren op de schoonheid en diversiteit van Maastricht.

De film werd voor eind oktober voor het eerst vertoond op een speciale avond in de prestigieuze Harvard Club in New York, ter ere van de opening van de eerste editie van de TEFAF-kunstbeurs aldaar. Dat gebeurde in het bijzijn van onder anderen burgemeester Annemarie Penn-te Strake, de Nederlandse consul-generaal Dolf Hogewoning, een uitgebreide delegatie van de TEFAF-organisatie en een aantal Amerikaanse en Nederlandse zakenmensen.

Voor de video is een aantal nieuwe beelden opgenomen, maar er is ook gebruik gemaakt van reeds bestaand materiaal. Zo kreeg producent Jo Cortenraedt van André Rieu prachtige beelden van de stad. De film, ingesproken door een Amerikaanse voice-over, is in New York met luid applaus ontvangen, zowel door de Amerikanen als ook door de delegatie uit Maastricht, voor wie het ook een primeur was.

De Engelstalige film is nog altijd te zien op Chapeau Online

Lees ook