Preuvenetour stopt na negentien edities

Interne discussies leiden tot einde fietstocht voor het goede doel

Zaterdag 5 november 2016

De Preuvenetour, die jaarlijks wordt verreden door de Limburgse heuvels, stopt. De organisatie heeft in een mail aan de sponsors laten weten dat er na 19 edities geen vervolg meer komt, dus volgend jaar geen 20e editie.

De directe aanleiding tot het besluit is de discussie die is ontstaan tussen een aantal sponsors en de organisatie. Die laatste kreeg kritiek op het vertrek eerder dit jaar van ‘beschermvrouwe’ Judith Oostwegel, die zich onheus behandeld voelde. Bovendien vonden sommige sponsors dat er te weinig transparantie werd gegeven over de financiën.

Na de 19e Preuvenetour, die op 1 september van dit jaar werd verreden, hadden sponsors, waaronder ABN AMRO, Lebouille en Medireva, hun medewerking al opgezegd.

De Preuvenetour was een fietstour waar bekende mensen en zakenlieden uit heel het land aan deelnamen. De tocht verliep in etappes, op elke stopplaats was er tijd voor een culinaire traktatie. De opbrengst van de tour ging naar een goed doel.

Voorzitter Hans Hoffman stelt in de mail dat de organisatie niet zal terugkomen op de genomen beslissing.

 

Lees ook