Zevende editie Magisch Maastricht vrijdag van start

Burgemeester Penn-te Strake verricht openingshandeling

Dinsdag 29 november 2016

Een evenement dat zeer wordt gewaardeerd door de eigen inwoners, maar ook door publiek van buiten de stad, dat overigens van heinde en verre komt. Hetgeen zich vertaalt in meer dan 400.000 bezoekers, die gemiddeld per persoon ruim 100 euro spenderen. Kassa voor de stad dus.

Op dit moment wordt in Maastricht alles in gereedheid gebracht voor Magisch Maastricht, het jaarlijks terugkerende winterevenement dat in zijn huidige opzet voor de zevende keer gehouden wordt. Vrijdag 2 december om 18.30 uur – de sfeerverlichting zorgt op dat moment al voor een magische sfeer – geeft burgemeester Annemarie Penn-te Strake op de 1000 vierkante meter grote schaatsbaan het officiële startschot voor het evenement, dat tot 1 januari duurt.

Het volgende hoogtepunt vindt een paar dagen later plaats met de komst van de Kerstman die op 7 december in Maastricht arriveert en naar goed gebruik zijn intrek neemt in een speciaal voor hem vervaardigd houten huis op het Vrijthof. Een dag nadat zijn collega Sinterklaas weer heeft plaatsgenomen op de boot hem richting Spanje stoomt, maakt de Kerstman zijn opwachting op het (centraal) station in Maastricht in de echte Polar Express Stoomtrein.

Eenmaal aangekomen in Magisch Maastricht stapt hij op zijn arreslee met rendieren voor een rondtoer door de sfeervol aangeklede stad, om vervolgens met open armen te worden ontvangen op het Vrijthof.  

Kijk voor alle praktische zaken rond Magisch Maastricht op: Magisch Maastricht op het Vrijthof

Lees ook