Garia verjaardagscadeautje voor Auto Hensgens

Roermondse autodealer presenteert oplossing voor druk stadsvervoer

Auteur: Maarten van Laarhoven
Maandag 7 november 2016


Soms heb je als ondernemer geluk in die zin dat je de viering van een bijzonder jubileum toevallig plant op een moment dat je iets kunt presenteren dat tamelijk revolutionair kan worden genoemd. Autodealer Hensgens in Roermond (Mazda, Honda en Suzuki) had afgelopen vrijdag dat geluk. Het bedrijf vierde niet alleen zijn 60-jarig bestaan, maar kon de aanwezige gasten ook verrassen met een ritje in een ‘golfkar’ (officieel electric leisure car geheten) die bestemd is voor de openbare weg.

De in Roermond gepresenteerde Garia , waarvoor het speciaal opgezette bedrijfsonderdeel Citymobiel Hensgens de exclusieve Nederlandse rechten heeft, zou hét antwoord zijn op de mobiliteitsproblemen waar veel grotere steden mee te kampen hebben: ze zijn licht, en door het simpele feit dat ze elektrisch zijn, zijn ze uiterst milieuvriendelijk. Daar komt bij dat ze zijn vrijgesteld van BPM en wegenbelasting en voor de prijs die gelijk is aan die van twee liter benzine gemakkelijk honderd kilometer kunnen rijden.

Voor Auto Hensgens Roermond, die de nieuwe vinding op de markt brengt in samenwerking met fabrikant Garia, is de nieuwe citymobiel dé manier om te laten zien dat het bedrijf bij de tijd is en actief bezig is met de toekomst van het autorijden. Afgaande op de positieve geluiden die te beluisteren waren onder de feestgangers, staan ze bij het jarige Auto Hensgens Roermond allerminst alleen in hun opvatting dat autorijden in de stad schoner en vooral ook veel goedkoper kan.  

Foto's: Olga van Borren

Lees ook

Bestel nu de Chapeau op Ipad of telefoon!

Ipad versie bestellen

Instagram

Bekijk de laatste #chapeaumagazine feeds op onze instagram

Bekijk onze instagram