Romantische ode aan een muzikantenleven

Intiem concert van Carel Kraayenhof in La Bonbonnière

Auteur: Maarten van Laarhoven
Maandag 28 november 2016

De wafels hebben plaatsgemaakt voor oliebollen en de belangrijkste winkelstraten zijn ondergedompeld in een zee van prachtig sfeerlicht. De stad Maastricht maakt zich langzaam op voor de feestdagen. In dat kader staan tal van bijzondere evenementen op het programma, zoals het intieme concert van Carel Kraayenhof op 22 december.

De fameuze bandoneonspeler – hij werd op slag wereldberoemd nadat hij in 2002 de toenmalige prinses Máxima tot tranen wist te roeren tijdens de kerkdienst ter gelegenheid van haar huwelijk met voormalig kroonprins Willem-Alexander – treedt die avond op in Theater Café La Bonbonnière, samen met pianist Juan Pablo Dobal.

Hotel Victoria, luidt de titel van het muzikale programma dat plaatsvindt in samenwerking met Derlon Hotel, pal tegenover de voormalige Maastrichtse stadschouwburg aan het Onze Lieve Vrouweplein. Wie erbij wil zijn doet er goed aan snel te reserveren, want de kaartverkoop gaat hard, aldus directeur Sione Götte van Derlon Hotel.

In Hotel Victoria halen Kraayenhof en Dobal herinneringen op aan de tournees die ze samen maakten vanuit het nostalgische hotel Victoria in Mendossa in Noord-Argentinië. ,,In de muziek klinkt het avontuur, maar ook de heimwee naar huis door”, beschrijft Kraayenhof de sfeer van die dagen op zijn website. ,,Avonden en nachten na een concert eindigden in de hotelbar, waarbij de bandoneon weer uit zijn koffer getrokken werd. Wij werden wakker en waren vergeten waar we ook alweer waren. Een muzikantenleven is een mooi, gek leven, dat van een ‘loco lindo’! Een avond vol heerlijke muziek, op en top Argentijnse folklore met de tango, milonga, zamba, chacarera, cueca, guarania en eigen composities.”

Kaarten voor het concert van Carel Kraayenhof, en eventuele arrangementen met diner en overnachting, zijn te boeken via www.derlon.com

Lees ook