Karakteristiek pand aan Rijksweg blijkt plotseling zeer gewild

Nieuw kantoor Beaujean Vacances

Zondag 6 november 2016


Aan de Rijksweg in Gulpen ligt het karakteristieke gebouw waar vroeger de Rabobank gevestigd was.

Sinds het vertrek van de bank stond het leeg.  Een nieuwe bestemming vinden voor zo’n groot pand is moeilijk, zegt Jessica Klement van Klement2 Rentmeesters. Het monumentale woonhuis is gered en de afgelopen week in gebruik genomen als bedrijfsverzamelgebouw.

De familie Beaujean, die vakantiewoningen verhuurt, heeft het pand onlangs aangekocht. Daphne en haar broer Joep Beaujean zochten een ruimer pand, maar voor Beaujean Vacances alleen was de voormalige bank te groot. Daarom zijn de overige kamers huurders gezocht.

Vanwege de zichtlocatie aan de Rijksweg en het feit dat het gebouw met meerdere bedrijven wordt gedeeld ontstaat een kruisbestuiving. Opeens bleek het pand zeer gewild te zijn. Inmiddels geeft het onderdak aan zeven bedrijven.

Eric Geurts (PvdA, Mobiliteit, Stedelijke Ontwikkeling en Toerisme) verrichtte samen met wethouder Philip Lahaij (CDA) van Gulpen-Wittem de officiële openingshandeling.

Op het moment dat ze symbolisch een sleutel aan Joep en Daphne Beaujean overhandigden, zorgde het confettikanon voor een feestelijke start van een gezellige borrel. Het officiële gedeelte werd afgesloten met een ‘special guest’ die de lachers op zijn hand kreeg.

 

Foto’s Luc Hommes