Veiling inboedel van Galerie Bärwaldt

Dit weekend kijkdagen

Zaterdag 26 november 2016


Bij Venduehuis Dickhaut in de Bredestraat 23a in Maastricht kan dit weekend de inboedel bekeken worden van Galerie Bärwaldt, de galerie van de op 7 september overleden Maastrichtse kunsthandelaar Karl-Heinz Bärwaldt.

Tot en met maandagavond 21.00 uur kan geboden worden op de talrijke kavels, maar alleen online. Wie wil bieden op een van de stukken dient een account aan te maken. Dat kan ter plekke, maar ook thuis via www.veilingmaastricht.nl. De kijkdagen zijn vandaag, morgen en maandag van 11.00 tot 17.00 uur.

Tijdens de preview vertelde art consulent en curator Dorothé Kurvers over het werk dat zijn oorsprong vindt in de Cobra-tijd (Copenhagen, Brussel, Amsterdam). Volgens sommigen is deze tijd nog niet voorbij. Veilingmeester Jeanette Dohmen poseerde even bij het duurste stuk (waarvan de opbrengst wordt geschat op € 35.000,-). Ondertussen kregen de potentiële kopers uitleg over hoe ze online kunnen bieden.

Na alle speeches (Johan Boermann had de regie) konden de aanwezigen onder genot van een drankje en hapje hun tocht door de soms chaotische opstelling (typisch voor Karl-Heinz, volgens zijn zoon Jean-Paul) van schilderijen, lampen, kleingoed en zelfs zijn typische Chesterfield bank, bekijken.

Foto's Luc Hommes


 

Lees ook