Wegwalsen op Winefair Lanaken

Beleef een wonderlijk wijnweekend

Vrijdag 21 oktober 2016

Winefair, dat is een beurs voor gevestigde wijnwaarden als Licata, de Wijnmakelaarsunie en d’Amici, maar ook voor de echte kleine, nieuwe wijnhandelaar, zoals Better Wines en Gopic allemaal, waar de passie primeert. Binnen de unieke setting van het Cultuurcentrum zorgt Winefair voor een volledige wijnbeleving. Mooie producten, leuk entertainment, gekoppeld aan vernieuwende initiatieven. Aan sprankelende ideeën heeft het organisator Stefan Frissen nooit ontbroken.

„Het concept blijft hetzelfde, maar door schaalvergroting kunnen we nu meer dan honderd unieke deelnemers aanbieden op vier verschillende plaatsen. Naast Lanaken hebben we ook onze Winefairs in Leuven, Antwerpen en een pop-up in Gent. In Lanaken strijken we voor de vierde keer neer. We werken hier perfect samen met de gemeente Lanaken en dit in het kader van hun citymarketing. Onze eerste avond, de nocturne,verandert van formule. Er komt geen centrale cateraar, maar we zetten meer in op ‘foodpairing’ over heel de beursvloer. Je kunt naast je reguliere entreeticket een package kopen dat je nadien omzet in food-tickets. Omwille van de vraag zetten we ook spirits in de kijker. Gin, cognac, whisky en grappa passen in dit concept. Winefair wordt alsmaar groter. Er is meer waardering en interesse en dus testen we ook andere dranken.”

Stefan Frissen bewaakt streng de kwaliteit. Er lopen dit jaar diverse samenwerkingsverbanden. „Naast Pasar, Flexpoint en Winewise zullen ‘t Kaasplankje met kaasmeesterzytholoog Peter Verbruggen en chocolaterie La Fève er zijn. Deze laatste zorgt voor een heuse chocoladelounge en brengt een nieuwe lijn wijnbonbons in première. Verbruggen lanceert een exclusief kaasbordje, ontworpen door Piet Stockmans. Het klinkt atypisch, maar daar staat Winefair voor. Zo verhuizen l’Aperi Vino & Geyskens fijne voedingswaren naar Lanaken. Er komt een pop-up charcuteriebar met verfijnde Italiaanse hammen, sommelier Sondeyker verzorgt de oesterbar en er staan twee foodtrucks buiten waar funky burgers worden gegrilld. Ook het gekende ‘Würst’-Haute Dogs van Jeroen Meus is aanwezig!”

„Van de deelnemende wijnhandelaren was ruim driekwart reeds te gast. Het gamma gaat van Franse wijnen over mediterrane naar Nieuwe Wereld-wijnen. Ook de Balkan, Duitsland en Oostenrijk zijn erbij. Nieuw zijn Espa Vino, Vinnisimo, Acire, Bottleneck, Bulles Fines, Pallhuber en Taste Italy. Koffiebar Kabuna wil elke bezoeker een gratis kopje aanbieden.” De bekende wijnjournalist Van der Auwera heeft zich aan onze beurs verbonden. Hij zal er zijn wijnkoopgids signeren waarin de driehonderd beste wijnen en dertig cava’s voor een aanvaardbare prijs uit het nieuwe aanbod zijn geselecteerd. „Daarnaast zoekt ons S-team naar de beste prijs-kwaliteit wijn per stand. Naast Loek Bastin en Jeffrey Snoeckx treden dit keer Kris Lismont, beste sommelier van België 2010, en Angela Morabito voor het eerst aan.”

Voor meer info:
www.winefair.be, info@winefair.be ook op Facebook en Instagram.

Lees ook