Schmitz Foam Products wint Limburg Export Award 2016

Limburgs familiebedrijf een wereldspeler op topniveau

Auteur: Jos Cortenraad
Donderdag 20 oktober 2016

Schmitz Foam Products uit Roermond is winnaar geworden van de Limburg Export Award 2016. De producent van onderlagen voor sportvelden, kinderspeelplaatsen, maneges en veestallen kreeg de voorkeur van de vakjury boven de twee andere finalisten Fromatech en The Jekill and Hyde Company. De prijs werd uitgereikt door directeur Henk-Jan Snellink van WP Haton tijdens een live L1-tv-uitzending bij Bruynzeel Storage Systems in Panningen, de winnaar van vorig jaar.

De Limburg Export Award is een initiatief van de Export Sociëteit Limburg en werd gisteren voor de elfde keer op rij uitgereikt. Net als voorgaande jaren was er een geldprijs van 10.000 euro en een kunstwerk voor de winnaar. De runners-up ontvangen een uitnodiging voor deelname aan een handelsmissie in het buitenland.

Strategie
De vakjury koos de drie finalisten uit een shortlist van zeven Limburgse, exporterende bedrijven met elk een heldere, succesvolle exportstrategie en een gezonde bedrijfsvoering. Bij alle genomineerden is een bedrijfsfilm geproduceerd. Deze zijn te zien via Twitter @L1, www.L1.nl, youtube.com/L1 en op website Export Sociëteit Limburg, www.exportsocieteit.nl

Directeur Henk-Jan Snellink van WP Haton, winnaar van de award in 2012, reikt prijs uit aan directeur Jos Schmitz

Over de winnaar

Schmitz Foam Products, opgericht in 1935 in Roermond, is sinds 1990 internationaal actief. De onderneming ontwikkelt, produceert en verkoopt schokdempende en drainerende onderlagen voor sportvelden, kinderspeelplaatsen, maneges en veestallen. Het bedrijf startte als transportbedrijf maar stapte zo’n veertig jaar geleden over op foam producten. Vooral de laatste vier jaar is de export sterk gegroeid. Nu gaat 94 procent van de productie de grenzen over. Gebruikers waarderen de onderlagen als schokabsorberend, onderhoudsarm, milieuvriendelijk en duurzaam. De lagen moeten honderd jaar meekunnen. Schmitz is actief in 60 landen, er werken veertig mensen. De komende jaren denkt de onderneming verder te groeien. Daarom wordt op korte termijn gestart met de bouw van een nieuwe fabriek in Michigan, VS. De jury kenmerkt Schmitz als een “Limburgs familiebedrijf met een mooie historie, marktleider in haar sector met een sterk groeiende export en een sterk management. Een wereldspeler op topniveau.”

De tv-uitzending is terug te zien via: www.l1.nl

Foto's: Lé Giesen en Shutterstock

Lees ook