Actie Pennies from Heaven krijgt vervolg

Benefietdiner in La Butte aux Bois voor Kankeronderzoekfonds Limburg

Auteur: Maarten van Laarhoven
Maandag 24 oktober 2016

Na een zeer succesvolle en uitverkochte eerste editie wordt op vrijdag 27 januari 2017 voor de tweede keer het Swinging Dinner Pennies from Heaven gehouden. Het geheel verzorgde benefietdiner, waarvan de opbrengst bestemd is voor het Kankeronderzoekfonds Limburg, vindt net als vorig jaar plaats in Hostellerie La Butte aux Bois in Lanaken.

Ook dit keer weer zal het Dr. John’s Swingtet onder leiding van klarinettist Jan Huynen (samen met Marc Alofs, directeur van Hostellerie La Butte aux Bois, initiatiefnemer van de actie) de muziek verzorgen. Met de speciale cd-box Pennies from Heaven, ondersteund door enkele andere fundraisingacties, werd vorig jaar ruim € 35.000,- euro bijeen gebracht voor het goede doel.

Met de benefietavond hopen de initiatiefnemers de opbrengst nog verder te verhogen. Deelname aan het benefietdiner kost €150,- per persoon. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@kankeronderzoekfondslimburg.nl

Dr. John’s Swingtet, opgericht in 2005, brengt authentieke swing uit de jaren ’30, ’40 en ’50 ten gehore. In deze ‘swingende’ periode zijn veel 'standards' ontstaan die vandaag nog steeds op jazz- en poppodia te horen zijn. De band bestaat uit getalenteerde musici die al een tijdje meelopen en daardoor kunnen bogen op de nodige ervaring. Trombonist is Jacques Coenen (leider van de Jack Million Band, een veelgevraagde Big Band die op de internationale podia hoge ogen gooit. Saxofonist Jorre Reynders studeerde aan het conservatorium in Maastricht en Jean Haesen (voormalig directeur van Jazz Maastricht en door de stad Maastricht met de Trichter onderscheiden voor zijn verdiensten voor de jazz-muziek) zit achter de piano.

Het ‘swingtet’ staat zoals gezegd onder leiding van dr. Jan Huynen (ook bekend als Dr. John). Huynen, oprichter van de Eurohal in Maastricht (later het MECC) werd in 2014 onderscheiden met de eremedaille in goud van de stad Maastricht en mag zich sindsdien ereburger van de Limburgse hoofdstad noemen.

Lees ook