Ondernemers Wyck werken samen met Maastricht Bereikbaar

Campagne gericht op klanten, bedrijven en werknemers

Auteur: Maarten van Laarhoven
Vrijdag 7 oktober 2016

Maastricht Bereikbaar heeft er een belangrijke partner bij. Ondernemend Wyck, de ondernemersvereniging met 126 leden uit het Maastrichtse stadsdeel Wyck, is toegetreden als nieuwe convenantpartner. Daarmee zetten de Wyckse ondernemers, die samen zo’n 1000 werknemers vertegenwoordigen, een belangrijke stap om gezamenlijk te werken aan de bereikbaarheid van het historische winkel- en horecagebied, aldus een woordvoerster van de organisatie. Ondernemend Wyck is de 39ste partner waarmee Maastricht Bereikbaar een overeenkomst heeft gesloten.

Werknemers van de aangesloten Wyckse ondernemers krijgen reisalternatieven voor de auto aangeboden zoals het gratis proberen van een e-bike of OV, korting op de aanschaf van een e-bike of een abonnement voor het openbaar vervoer

Ondernemend Wyck heeft daarnaast de intentie om klanten of bezoekers te bedienen met reisadviezen, onder meer via de slimme kaart van Maastricht Bereikbaar waar actuele informatie over reistijden, wegwerkzaamheden en parkeren te vinden zijn.

Daarnaast speelt ook de bevoorrading van Wyck een prominente rol om met Maastricht Bereikbaar in zee te gaan. De Wyckse ondernemers zien hier op verschillende gebieden kansen om slimmer te laden en lossen, afval in te zamelen en de publieke ruimte te benutten. Een plan van aanpak wordt hiervoor uitgewerkt.

Wethouder John Aarts van mobiliteit en voorzitter van de stuurgroep Maastricht Bereikbaar is verheugd met het toetreden van de ondernemersvereniging, laat hij weten. ,,Dat de ondernemers samen de handen in elkaar slaan voor betere bereikbaarheid komt het hele gebied ten goede. Het bevordert niet alleen de luchtkwaliteit en de leefbaarheid, maar ook de aantrekkelijkheid van deze wijk voor bezoekers van winkels en horeca.”

Foto: Katya Ivanova (projectmanager Maastricht Bereikbaar) Nol Beckers (voorzitter ondernemend Wyck) en Anouk Hamelers (bestuurslid)

Lees ook