Nieuwe Maastricht film

Gepresenteerd tijdens TEFAF New York

Maandag 31 oktober 2016

Ter gelegenheid van de eerste TEFAF kunstbeurs in New York heeft Chapeau Magazine op verzoek van de Gemeente Maastricht, de Provincie Limburg en MECC Maastricht een film van 6 minuten gemaakt over ‘Maastricht Region’. De film is aan de vooravond van TEFAF Fall NY vertoond in de prestigieuze Harvard Club, waar een speciale presentatie door ‘Maastricht Region’ werd gehouden op uitnodiging van burgemeester Annemarie Penn-te Strake en Gedeputeerde Eric Geurts. Op die avond was niet alleen een delegatie uit Limburg aanwezig, maar ook TEFAF-voorzitter Willem van Roijen, TEFAF-directeur Patrick van Maris, een aantal Nederlandse kunsthandelaren die deelnamen aan TEFAF New York, de Nederlandse consul-generaal in New York Dolf Hogenwoning en een aantal Amerikaanse en Nederlandse zakenmensen.

‘We hebben voor de video een aantal nieuwe beelden opgenomen, maar ook gebruik gemaakt van reeds bestaand materiaal’, zo vertelt Jo Cortenraedt, producent van de film. ‘ Zo hebben we van André Rieu prachtige beelden van de stad gekregen. We hebben bewust gekozen voor een informatieve film. Geen hippe trendy video, maar een film met een duidelijk verhaal met twee invalshoeken. Enerzijds de romantische, historische stad aan de Maas. Anderzijds de hedendaagse stad met goed internationaal onderwijs, veel grensoverschrijdende activiteiten, innovaties en wetenschappelijk onderzoek. Bewust hebben we gekozen voor een Amerikaanse voice-over. De film werd met luid applaus ontvangen, zowel door de Amerikanen als ook door de delegatie uit Maastricht, voor wie het ook een primeur was. De montage is door editor Ben Brack zo gedaan dat er in de nabije toekomst op voortgebouwd kan worden met nieuwe ontwikkelingen, in hetzelfde format.’

Lees ook